5.9.18

Γερμανία: Εξέδρες ενάντια στον ρατσισμό


Το αλιεύσαμε από το προφίλ των Radical Fans United
Στο Κέμνιτζ και σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Γερμανίας, την τελευταία εβδομάδα, έχουν βγει από τα καβούκια τους οι ναζί και οι φίλοι τους, με αφορμή το θάνατο ενός Γερμανού σε συμπλοκή με ξένους. Ξεχύθηκαν στους δρόμους ψάχνοντας για μετανάστες σε ένα τύπου πογκρόμ που θύμισε άλλες εποχές. Ένα πογκρόμ που πρωτοστάτησαν χουλιγκαναίοι από ένα, απαγορευμένο από το γήπεδο, γκρουπ της Chemnitzer FC e.V.

Οι αντισυγκεντρώσεις χιλιάδων αντιφασιστών διαδηλωτών έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως οι ναζί δεν παίζουν μπάλα μόνοι τους.
Φυσικά μηνύματα εναντίον των φασιστών με πανό έστειλαν οι οπαδοί της FC Sankt Pauli και της SV Werder Bremen την αγωνιστική που πέρασε.
Το πανό των ultras της Ζανκτ Πάουλι στο παιχνίδι της Κυριακής με την Κολωνία, γράφει: "Κέμνιτζ το πρόσωπο, Γερμανία το πρόβλημα. Ενάντια στον ρατσισμό!"
Το πανό των ultras της Βέρντερ γράφει: "Οι ναζιστικές συμμορίες λυσσάνε, το κράτος τους κάνει πλάτες. Γερμανία είσαι ένα μάτσο σκατά".
Εντωμεταξύ σύλλογοι όπως η Δυναμό Δρέσδης και η Αρμίνια Μπίλεφελντ τοποθετήθηκαν επίσημα με αντιρατσιστικά μηνύματα. Η ομάδα της DSC Arminia Bielefeld δήλωσε: "Και στο Κέμνιτζ και παντού: οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι χαρακτηρίζονται από διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες. Και έτσι πρέπει να είναι. Η ανεκτικότητα και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα είναι αξίες του συλλόγου μας. Όλοι μαζί ενάντια στον ρατσισμό!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.