26.9.18

Μια προβληματική επιστροφή


Προβληματισμό προκαλεί η επιστροφή του αστυνόμου Σπυρίδωνα Ψυχογιού στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από απόφαση του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που αποφάσισε να ανακληθεί η εκτέλεση της μετάθεσής του που είχε αποφασιστεί το καλοκαίρι.

Μέχρι τότε, ο κ. Ψυχογιός ήταν προϊστάμενος του τμήματος και σήμερα επιστρέφει σε αυτό στη θέση του υποδιοικητή.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις του κυρίου Ψυχογιού ενάντια στην απόφαση μετάθεσης κινούνται στα όρια της ομοφοβίας και προξενούν ερωτήματα, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα είναι επιφορτισμένο να διερευνά και να διώκει τη μισαλλοδοξία και τη βία εναντίον, μεταξύ άλλων, όσων έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Σε μια ανάρτηση που αναπαράχθηκε από αστυνομικές ιστοσελίδες και από άλλες σελίδες ακροδεξιού και ρατσιστικού περιεχομένου, ο κύριος Ψυχογιός παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα ρατσιστικής δίωξης από... γκέι συναδέλφους του, οι οποίοι επιχειρούν να... επιβάλουν την ομοφυλοφιλία ως «καθεστηκυία οδό», ενώ ο ίδιος αντιστάθηκε στον «εξευτελισμό των θεσμών», τοποθετώντας στο γραφείο του εικόνες αγίων, την ελληνική σημαία και φωτογραφίες της οικογένειάς του.

«Είναι τιμή μου που διώκομαι για τις ιδέες μου!!! Είναι τιμή μου που διώκομαι, γιατί στο γραφείο μου έχω αναρτήσει άγιες εικόνες, την τιμημένη Ελληνική Σημαία και τις φωτογραφίες της οικογενείας μου! Το ίδιο θα πράξω και στο νέο γραφείο μου! Είναι τιμή μου που διώκομαι, διότι έπραξα το καθήκον μου και προσπάθησα να αντισταθώ στον εξευτελισμό των θεσμών! Αυτά μας δίδαξαν οι κατά σάρκαν και οι πνευματικοί μας γονείς! Αυτά μας δίδαξαν οι ήρωες του Γένους και του Σώματος! Δε θα ξεπουλήσουμε τα πρωτοτόκια μας αντί "πινακίου φακής", ή μεταθέσεως, ή προαγωγής! "Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών". Σέβομαι απολύτως τη διαφορετικότητα προασπιζόμενος με πάθος τα δικαιώματά της, είναι όμως ακραία ρατσιστικό να γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί ως η καθεστηκυία οδός», ανέφερε ο κύριος Ψυχογιός.

Στη σελίδα του στο Facebook βρίσκει κανείς σχόλια εναντίον γκέι συναδέλφων του με τον χαρακτηρισμό «πρωκτικά σκουπίδια» και αντικομμουνιστικές αναρτήσεις και σχόλια με αναφορά στον «κίναιδο Αρη Βελουχιώτη» και στον «συμμοριτοπόλεμο».

Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις με εικόνες αγίων και άλλες θρησκευτικού περιεχομένου υπάρχουν και αυτές σχετικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αλλά και ομιλία του δικτάτορα Μεταξά στη ΔΕΘ το 1936.
Στήριξη

Την απόφαση του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου χαιρετίζει η Ενωση Αστυνομικών Αθήνας, σημειώνοντας ότι οι μεταθέσεις «δεν είχαν καμία νομική δικαιολογητική βάση και αιτιολογία και ήταν ξεκάθαρο ότι κινούνταν στον χώρο των διώξεων, χωρίς να "υπηρετούν" κατ’ ελάχιστο το δημόσιο συμφέρον».

Δημιουργείται όμως εύλογα το ερώτημα πώς υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον η επαναφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει θέσεις που φαίνεται να ξεπερνούν τα όρια της μισαλλοδοξίας και της ομοφοβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.