22.9.18

Η Περιφέρεια έριξε πρόστιμο στο... Υπουργείο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επέβαλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια  της Λέσβου και της ΒΙΑΛ στη Χίο.
Αιτία και στης δύο περιπτώσεις τα λύματα που τρέχουν ανεξέλεγκτα από τα ΚΥΤ σε γειτονικό ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα, στη περίπτωση της Μόριας, ενώ στη ΒΙΑΛ καταλήγουν σε γειτονικά χωράφια.
Πιο συγκεκριμένα:
Α. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στο νησί της Λέσβου, επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για τη διαρκή παράβαση που αφορά στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος με την αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων στον παρακείμενο χείμαρρο, γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.
Β. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου και τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.
Γράφει: Γιώργος Παγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.