29.8.18

Διαμαρτυρία προσφύγων για τις άθλιες συνθήκες στο καμπ της Μαλακάσας


Η δυνατή βροχή και το χαλάζι πλημμύρισαν χτες το μεσημέρι αρκετές σκηνές προσφύγων στο καμπ της Μαλακάσας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν προσωπικά τους αντικείμενα και να χρειαστεί να μεταφερθούν σε άλλο χώρο του καμπ. Εξαιτίας της κατάστασης, ομάδα περίπου 50 προσφύγων διέκοψε το μεσημέρι το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού στο ύψος του καμπ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σημειώνουν στην «Εφ.Συν.» ότι μεταφέρθηκε άμεσα κλιμάκιο του υπουργείου επί τόπου προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να βρει λύση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χτες το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία τακτοποίησης των πληγέντων σε άλλο, στεγνό μέρος, ενώ τους δίνονταν στεγνά ρούχα και στεγνές κουβέρτες.

Στόχος του υπουργείου είναι να προστεθούν και άλλα κοντέινερ στο καμπ, που θα αντικαταστήσουν τις σκηνές, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στην κατάληξη επικλινούς εδάφους, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν από τα νερά που σχημάτισαν μικρούς χειμάρρους.

Σήμερα στο καμπ, χωρητικότητας περίπου 800 θέσεων, διαμένουν περίπου 1.200 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.