7.8.18

Την Τετάρτη αποφασίζεται το μέλλον των αμβλώσεων στην Αργεντινή


Την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα συγκληθεί η Γερουσία της Αργεντινής για να ψηφίσει τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων με την επικύρωση από το νόμο, ενώ σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία πρόκειται για μία ψηφοφορία «στην κόψη του ξυραφιού» καθώς στο κοινοβούλιο της χώρας το σχέδιο νόμου είχε εγκριθεί με ψήφους 129 υπέρ έναντι 125 κατά.

Στην Αργεντινή η αμβλώσεις παραμένουν παράνομες ενώ επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις που η ζωή της εγκύου βρίσκεται σε κίνδυνο ή αν η εγκυμοσύνη αποτελεί αποτέλεσμα βιασμού. Μέχρι σήμερα μόνο η Κούβα, η Ουρουγουάη και η Πόλη του Μεξικού έχουν νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις στην Λατινική Αμερική.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου το κοινοβούλιο της Αργεντινής υπερψήφισε, με οριακή πλειοψηφία, τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων μέχρι την 14η εβδομάδα της κύησης, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Επιπλέον, στα τέλη Μαΐου, στην Ιρλανδία πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, με μεγάλη νίκη του «Ναι», ενώ λίγες μέρες μετά, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε ότι ο νόμος που απαγορεύει και τιμωρεί μέχρι και με ισόβια τις αμβλώσεις είναι αντίθετος στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με το νομοσχέδιο αυτό οι αμβλώσεις θα μπορούν να γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά για να γίνει νόμος θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τη Γερουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.