21.8.18

Ο Μιχαλολιάκος σε ρόλο Μπαρμπαρούση



Αυτή τη φορά ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο στενός πυρήνας της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ, επιτίθενται στους δύο στρατιωτικούς που μόλις απελευθερώθηκαν από τις τουρκικές φυλακές, ζητούν να περάσουν στρατοδικείο και καλούν τους δικούς τους ανθρώπους στο στράτευμα, σε ανάλογη περίπτωση, να πυροβολήσουν τους Τούρκους στρατιώτες.
Oλα αυτά σε ένα κείμενο που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, με τίτλο «Οχι στη “φιέστα” των ραγιάδων».
Το κείμενο είναι ανυπόγραφο, σημάδι ότι προέρχεται από τον ίδιο τον Aρχηγό και απευθύνεται στους αναγνώστες ως «συναγωνιστές».
Ολοι οι Ελληνες ενώθηκαν σ’ αυτό το ζήτημα. Ολοι ένιωσαν ικανοποίηση με τον τερματισμό της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την ανακούφιση για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία.
Μπορεί ο ένας να απέδιδε τη θετική εξέλιξη στους διπλωματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και ο άλλος στην παρέμβαση της Παναγίας, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να καταγγείλει τους δύο ένστολους νέους που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία.
Θλιβερή εξαίρεση η Χρυσή Αυγή, που κι αυτή, τις πρώτες ώρες, εμφανίστηκε να συμπλέει με το γενικό κλίμα.

Ο Λεωνίδας και οι 300

Το άρθρο της Χρυσής Αυγής, που καταγγέλλει τους δύο στρατιωτικούς και καλεί ανοιχτά σε αιματηρή σύγκρουση με την ΤουρκίαΤο άρθρο της Χρυσής Αυγής, που καταγγέλλει τους δύο στρατιωτικούς και καλεί ανοιχτά σε αιματηρή σύγκρουση με την Τουρκία | 
Το ανυπόγραφο κείμενο του Μιχαλολιάκου εγκαινιάζει μια νέα φάση στους χειρισμούς του, με μοναδικό στόχο να σωθεί ο ίδιος, μετά τις συντριπτικές αποκαλύψεις στη δίκη της οργάνωσης (βλ. «Ο σώζων Αρχηγόν σωθήτω», «Εφ.Συν.», 11.8.2018).
Πιο αναλυτικά:
1. Καταγγέλλει την πάνδημη θετική υποδοχή των δύο: 
«Με αφορμή την επιστροφή στην Ελλάδα των δύο στρατιωτικών από τις φυλακές της Τουρκίας, θέλω να δηλώσω ότι είμαι εντελώς αντίθετος στα κομματικά πανηγύρια του Τσίπρα και του Καμμένου και θεωρώ εξαιρετικά κακόγουστη και προσβλητική για την Πολεμική Αρετή των Ελλήνων και την Πατρίδα μας όλη αυτή τη “φιέστα” με την υποδοχή των δύο εν λόγω ατόμων από υπουργούς, την παρουσία αγήματος και ακόμη και τη μεταφορά τους με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο!»
2. Καταγγέλλει τους δύο στρατιωτικούς επειδή δεν θυσιάστηκαν όπως ο Λεωνίδας και οι 300: 
«Στην Αρχαία Σπάρτη, οι μητέρες, όταν έφευγαν τα παιδιά τους για τον πόλεμο, τους έλεγαν το περίφημο “΄Η ταν ή επί τας”, δηλαδή ή να γυρίσουν νικητές με τα όπλα τους ή να γυρίσουν νεκροί επάνω στην ασπίδα τους. Αυτά στην Αρχαία Σπάρτη… Στο ψευτορωμαίικο του Τσίπρα και του Καμμένου υποδέχονται σαν “ήρωες” αυτούς οι όποιοι παρέδωσαν χωρίς αντίσταση τα όπλα τους στους Τούρκους, όντας ταγμένοι να φυλούν τα σύνορα».
3. Υποδεικνύει ότι έπρεπε να είχαν πυροβολήσει και προτείνει να περάσουν στρατοδικείο: 
«Ντρέπομαι σαν Ελληνας για όλα αυτά τα πανηγύρια, στα οποία συμμετέχει ένας άβουλος λαός που είναι άξιος της μοίρας του. Και όσο για τους δύο μέχρι χθες αιχμάλωτους, εάν συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος (όπως δήλωνε ο ίδιος ο Καμμένος), τότε κακώς παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση. Εάν συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος, έχοντας την αποστολή να φυλούν τα ελληνικά σύνορα, τότε παραβίασαν τα καθήκοντά τους και πρέπει να περάσουν στρατοδικείο και όχι να τους υποδέχονται με τιμητικά αγήματα, γιατί με την πράξη τους αυτή ταπείνωσαν ένα ολόκληρο Έθνος!»
4. Κάνει σαφές ότι η εναλλακτική πρότασή του είναι η χούντα και οι δολοφόνοι της: 
«Τιμητικά αγήματα για δυο ανθρώπους, που… κατόρθωσαν(!), υπηρετώντας στα σύνορα, να αιχμαλωτιστούν, και στην κηδεία του στρατηγού Ντερτιλή ούτε ένας εν ενεργεία αξιωματικός ούτε ένα άγημα αποδόσεως τιμών και τα παράσημά του, που ήταν αριστεία ανδρείας, που είχε κερδίσει σε μάχες, να τα μεταφέρει όχι ένας αξιωματικός, αλλά ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών».

Οποιον πάρει ο Χάρος

Πώς να εξηγήσει κανείς αυτή την τοποθέτηση του Μιχαλολιάκου για ένα ζήτημα που έχει συγκινήσει όλο τον ελληνικό λαό, πέρα από πολιτικές και κομματικές διαφορές;
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης δεν διεκδικεί ψήφους μ’ αυτή την τοποθέτηση, εφόσον ακόμα και η αγαπημένη του «Ελεύθερη Ωρα» νιώθει υποχρεωμένη να αποδώσει τις εξελίξεις σε παρέμβαση της… Παναγίας στη μητέρα του Ερντογάν (17.8.2018). Αλλος είναι ο στόχος του.
Πιεσμένος από τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν διστάζει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, με μόνο στόχο να αλλάξει η πολιτική ατζέντα στο εσωτερικό της χώρας και να απαλλαγεί ο ίδιος από όσα του καταλογίζει το βούλευμα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.
Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, το μέλος της Χρυσής Αυγής που υπηρετεί στα σύνορα, θα θεωρεί πλέον υποχρέωσή του να πυροβολεί κατά των Τούρκων στρατιωτών κι όποιον πάρει ο Χάρος.
Με δεδομένη την τυφλή υποταγή των ταγμάτων εφόδου στον Αρχηγό, καθώς τον ιδιαίτερο χαρακτήρα βίαιης κλειστής ομάδας που έχουν αναπτύξει («ούγκανα», τους αποκάλεσε πρόσφατα συνήγορος υπεράσπισής τους), ο κίνδυνος προβοκάτσιας είναι άμεσος. Γνωρίζοντας, μάλιστα, τις δυσκολίες που περνά αυτή την περίοδο η Τουρκία, καθώς και την ιδιορρυθμία του προέδρου της γειτονικής χώρας, ένα παρόμοιο επεισόδιο στα σύνορα είναι βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε πολεμική περιπέτεια, με αβέβαιη έκβαση.
Αλλά και οι αξιωματικοί τους στρατού, που για δικούς τους λόγους έχουν προσεγγίσει τη ναζιστική οργάνωση, όπως έχουμε διαπιστώσει με την παρουσία τους στις εκλογικές λίστες της, λαμβάνουν κι αυτοί το μήνυμα να πάρουν πρωτοβουλία προς την ίδια κατεύθυνση.

Ακραίος τυχοδιωκτισμός

Πώς το σκέφτηκε όλο αυτό το σκοτεινό σενάριο ο Μιχαλολιάκος; Τον πόλεμο με την Τουρκία είχε εισηγηθεί πρώτος ο δαιμόνιος Γιώργος Καρατζαφέρης. Οταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, είχε προτείνει να προκαλέσουμε θερμό επεισόδιο και πόλεμο με την Τουρκία, με τις πλάτες βέβαια των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
«Σύρραξη έστω και μιας ημέρας, σημαίνει πολλά», έλεγε τον Σεπτέμβρη του 2011. Και εξηγούσε: «Πρώτα-πρώτα, μηδενίζονται τα CDS. Δεύτερον, η Τουρκία εγκαταλείπει για πάντα την Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει μια μεγάλη νίκη για τα δικά μας θέματα». Ακραίος τυχοδιωκτισμός, που δεν τον πήρε βέβαια κανείς στα σοβαρά.
Ο Μιχαλολιάκος λέει σήμερα κάτι πολύ χειρότερο: να γίνει μια προβοκάτσια στα σύνορα, σε πείσμα και εν αγνοία της «πουλημένης» πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας!
Υπάρχει, δυστυχώς, και μια σκοτεινή προϊστορία σ’ αυτή την υπόθεση. Δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός ότι ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί για κατοχή εκρηκτικών, όταν υπηρετούσε στο στρατό, και είχαν γίνει πολλές τυφλές τρομοκρατικές ενέργειες ακροδεξιών στην Αθήνα, το 1978.
Αναφέρομαι στο ότι έχει συγγράψει, με ψευδώνυμο, ένα «πολιτικό μυθιστόρημα», το οποίο στην πραγματικότητα είναι το πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής (Νίκος Εξαρχος, «Ομάδα Κρούσεως Λόγχη», εκδ. Ασκαλών, Αθήνα 2001).
Στο βιβλίο περιγράφεται καταλεπτώς αυτό που ουσιαστικά προτείνει σήμερα. Ο ήρωας του βιβλίου, ο οποίος φέρει αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο, ως λοχίας του ελληνικού στρατού, μαζί με έναν στρατιώτη πυροβολούν και σκοτώνουν αναίτια Τούρκους στρατιώτες στον Εβρο (σ. 71-72). Τελικά γίνεται ευρύτερη προβοκάτσια που καταλήγει σε πραξικόπημα και εγκαθίδρυση ναζιστικού κράτους!

Ο άτυχος Μπαρμπαρούσης

Ο Μιχαλολιάκος, στο βιβλίο του, το περιγράφει με κυνική απλότητα: «Το σχέδιο ήταν απλό. Θα αναζητούσαν την κατάλληλη ευκαιρία, εν ανάγκη και θα την “κατασκεύαζαν”. Κάποιο σημαντικό γεγονός που θα είχε να κάνει με την εξωτερική πολιτική, κάποια υποχώρηση σε ένα εθνικό θέμα ή μια πολιτική αναταραχή, θα έπρεπε να υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα και τότε οι μαχητές της ομάδας κρούσεως Λόγχη μαζί με κάποιες επίλεκτες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας θα επιχειρούσαν τη μεγάλη ανατροπή» (σ. 126).
Είναι ακριβώς αυτά που έλεγε ο Μπαρμπαρούσης και τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Οχι επειδή ήταν «εκτός γραμμής», αλλά ακριβώς επειδή αποκάλυψε άκαιρα τη γραμμή της οργάνωσης.
Θα αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν να φτάνει καποιος να επιζητεί ακόμα και πόλεμο μόνο και μόνο για να διασωθεί ο ίδιος. Την απάντηση τη δίνει και πάλι ο Μιχαλολιάκος, αυτή τη φορά ενυπόγραφα, με άρθρο του στη χρυσαυγίτικη εφημερίδα «Εμπρός» (11.8.2018).
Εκεί χαρακτηρίζει τον Αύγουστο «καταραμένο», επειδή συνέβησαν αυτόν τον μήνα η Μικρασιατική Καταστροφή, η τουρκική προέλαση στην Κύπρο, αλλά και η δική του προφυλάκιση του 1978, καθώς και το γεγονός ότι και το 2018 είναι και πάλι υπόδικος.
Ασφαλώς η εξομοίωση των τεσσάρων αυτών συμφορών λέει πολλά για τον τρόπο που σκέπτεται και δρα ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης.

http://www.efsyn.gr/arthro/o-mihaloliakos-se-rolo-mparmparoysi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.