4.7.18

Φασιστική επίθεση στον ΕΚΧ «Σχολείο» στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση με πέτρες εναντίον του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Σχολείο» σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη από φασίστες που συμμετείχαν σε αυτοκινητοπομπή για το Μακεδονικό. Η επίθεση αποκρούστηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης.
«Ενα τέταρτο πριν και ενω η αυτοκινητοπομπή για το Μακεδονικό κινούνταν επι της Βασ. Γεωργίου, περνώντας μπροστά απο τον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, μερίδα αυτων επιτέθηκε, αρχικά φραστικά και στη συνέχεια με πέτρες. Η περιφρούρηση υπερασπίστηκε το χώρο, δίνοντας στους φασίστες (για δεύτερη φορα) την απαντηση που τους αρμόζει» αναφέρει η σελίδα του ΕΚΧ στο facebook.Όπως αναφέρει επίσης ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3, Στέλιος Νικητόπουλος, επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα, «καθώς πέρασε η αυτοκινητοπομπή, ξεκίνησαν φωνές και ουρλιαχτά: "αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δε σας ανήκει"».
Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που το «Σχολείο» δέχεται επίθεση από φασίστες με αφορμή διαδήλωση για το Μακεδονικό. Η πρώτη είχε γίνει τον Ιανουάριο, την ίδια μέρα που σημειώθηκε ο εμπρησμός της Libertatia, ενώ διεξαγόταν τότε συλλαλητήριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου