4.7.18

Χιλιάδες Παλαιστίνιες διαδήλωσαν στη Λωρίδα της Γάζας

Χιλιάδες γυναίκες από την Παλαιστίνη διαδήλωσαν την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας ενάντια στις ισραηλινές αρχές οι οποίες αρνούνται να εξασφαλίσουν στους Παλαιστίνιους το δικαίωμα της επιστροφής στη γη τους. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων 17 άτομα φέρονται να τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον 138 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων στις 30 Μαρτίου.


Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται στη Γάζα από τις 30 Μαρτίου, απαιτώντας να τους εξασφαλιστεί το δικαίωμα της επιστροφής στη γη τους, καθώς εκδιώχθηκαν μετά την εγκαθίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον πρώτο ισραηλινοαραβικό πόλεμο το 1948.

Το arabnews, επικαλούμενο το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρει ότι πολλές γυναίκες είχαν μαζί τους τα παιδιά τους, ενώ έφτασαν μέχρι και 50 μέτρα από το τείχος που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή επικράτεια. Ωστόσο, Κάποιες έφθασαν μέχρι το τείχος, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

Ο υπουργός Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι τραυματίστηκαν 17 άτομα από ισραηλινά πυρά.

«Ήρθα για να ολοκληρώσω την πορεία που άρχισε η κόρη μου» ανέφερε η 43χρονη Ριμ Αμπού Ιρμάνα, κρατώντας ένα πορτρέτο της κόρης της, της 15χρονης Ουάσαλ, η οποία σκοτώθηκε από σφαίρα Ισραηλινού στρατιώτη τη 14η Μαΐου.

«Αυτές οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας και τα δικαιώματά μας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότεροι από 138 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των διαδηλώσεων στην περιοχή, ενώ χιλιάδες έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές αρχές. Επιπλέον, δεν έχει χάσει τη ζωή του κανένας ισραηλινός.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν τη 14η Μαΐου, την ημέρα που οι ΗΠΑ μετέφεραν την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όταν έχασαν τη ζωή τους 62 Παλαιστίνιοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.