20.7.18

Μαρτυρία: γυναίκα με δύο ανήλικα παιδιά τα βάζει με χρυσαυγίτες που ντύθηκαν «μακεδονομάχοι»


Δημοσιεύουμε μαρτυρία δύο ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά σε περιστατικό ρατσιστικής βίας κατά τη χτεσινή πορεία που οργάνωσαν ακροδεξιές ομάδες «για τη Μακεδονία». Η πορεία είχε ελάχιστο κόσμο, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους ακροδεξιούς να προκαλούν με γνωστά φασιστικά συνθήματα αλλά και με βία. Εκτός από το περιστατικό που δημοσιεύουμε παρακάτω, στα τοπικά σαιτ αναφέρεται και άλλο περιστατικό επίθεσης σε νεαρό στην Αριστοτέλους. Φαίνεται ότι με αφορμή το Μακεδονικό οι ακροδεξιοί της πόλης επιχειρούν να αναβαθμίσουν την παρουσία τους, με εγκληματικές επιθέσεις, βεβήλωση μνημείων κα και έτσι να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!

Για ακόμα μια φορά όλοι αυτοί που εμφανίζονται σαν «πατριώτες» και «απλοί διαδηλωτές» για το «Μακεδονικό» έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Χθες το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους, λίγο πάνω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, στην πορεία για τη «Μακεδονία», ο γνωστός χρυσαυγίτικος συρφετός με πλήρη εξάρτηση, επιτέθηκε λεκτικά σε 2 μετανάστες που έτυχε να περνάνε. Ιδιαίτερα «ένθερμος» ήταν ο επικεφαλής των φασιστών, ένας 50άρης φουσκωτός, ο οποίος φώναζε στους μετανάστες «go out from Greece». Τους έβριζαν και άρχισαν να κινούνται εναντίον τους.

Το περιστατικό παρακολουθούσαν αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο σημείο χωρίς να αντιδρούν.

Εκείνη τη στιγμή μια μητέρα με τα δυο μικρά ανήλικα παιδιά της πήγε να υπερασπιστεί τους μετανάστες, στρεφόμενη ενάντια στους ακροδεξιούς. Οι φασίστες τότε της επιτέθηκαν βρίζοντας και φωνάζοντας, πριν αρχίσουν να την σπρώχνουν. Ιδιαίτερα ο επικεφαλής τους, μη λογαριάζοντας τα δυο ανήλικα παιδιά της, την έβριζε συνεχώς με τον πιο χυδαίο τρόπο.
***

Περνώντας από εκεί με τη γυναίκα μου με το μηχανάκι και βλέποντας το περιστατικό, σταματήσαμε για να βοηθήσουμε την γυναίκα. Εκεί είδαμε την αστυνομία, καμιά 15αριά μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ και μερικούς άλλους, να παρατηρούν όλη αυτή τη σκηνή άπραγοι.

Κάποια στιγμή επιλέγουν να επέμβουν και αντί να στραφούν ενάντια στους ακροδεξιούς που προκαλούσαν με τις επιθέσεις τους, απομακρύνουν την κοπέλα με τα παιδιά της. Τη στιγμή εκείνη ο αρχηγός της συμμορίας φώναξε «Μπολσεβίκοι να φύγετε από δω, θα τα ξαναπούμε από κοντά».

Ο τρόπος που αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί την γυναίκα είναι ενδεικτικός. Αντί να στραφούν ενάντια στην εγκληματική δράση των φασιστών έλεγαν «ρε παιδιά αυτοί είναι που δέρνουν, τι μπλέκεστε…». Όταν μάλιστα, η κοπέλα τους είπε ότι επενέβη για να βοηθήσει 2 ανθρώπους από το αίσθημα της αγάπης, της απάντησαν «όλοι την ίδια αγάπη έχουμε, είτε αριστεροί είτε δεξιοί»! Και συνέχισαν λέγοντας «όταν οι αναρχικοί μας δέρνουν κάνετε κάτι;»… Τι να πει κανείς για αυτούς που υποτίθεται έχουν την υποχρέωση να μας προστατεύουν από εγκληματικές ενέργειες…
***

Κάπου εκεί έληξε το γεγονός με τους φασίστες να συνεχίζουν την πορεία τους, φωνάζοντας το γνήσια μακεδονικό σύνθημα «Αναρχικοί και Μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει».

Φυσικά και η γυναίκα με τα παιδιά της, αλλά και εμείς φοβηθήκαμε. Το ζήτημα δεν είναι να μην φοβηθείς. Ποιος δεν θα φοβόταν μπροστά σε φουσκωτούς μαχαιροβγάλτες;

Το ζήτημα είναι να μην αφήσεις τον φόβο σου να σε αδρανοποιήσει και να σε κάνει απαθή. Το «τέρας» βρίσκεται ήδη στους δρόμους, στις πόλεις μας, δίπλα μας. Γνωρίζει ότι η «δύναμη» του είναι ο φόβος και ο δισταγμός. Ωστόσο όταν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες, τέτοιοι άνθρωποι που τολμούν να του αντιπαρατεθούν ευθέως υπάρχει ελπίδα. Μόνο όταν κοιτάς το τέρας στα μάτια καταλαβαίνεις ότι μπορείς να το νικήσεις. Η αλληλεγγύη μας, σε κάθε άνθρωπο που δέχεται επίθεση από φασίστες, πρέπει να είναι άμεση!

Ο φασισμός στην αρχή έρχεται για τους άλλους, μετά έρχεται για σένα… Ας αντιδράσουμε όλοι πριν είναι αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.