12.7.18

«Ο Χριστός δεν ήταν παράνομος μετανάστης»

Τηλε-ευαγγελίστρια, πάστορας και πνευματική σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, η Πόλα Γουάιτ υποστήριξε ότι οι ανήλικοι παράτυποι μετανάστες που βρίσκονται, χωριστά από τις οικογένειες τους, έγκλειστοι στα αμερικανικά ομοσπονδιακά κρατητήρια, όχι μόνο σωστά βρίσκονται πίσω από τα σίδερα - και παρεμπιπτόντως περνάνε ζάχαρη- αλλά και ότι πιθανότατα και ο ίδιος ο Χριστός σήμερα θα πίστευε το ίδιο.
Σε συνέντευξη της στο Christian Broadcast Network η Γουάιτ, περιέγραψε πρόσφατη επίσκεψη της σε κέντρο κράτησης παιδιών στο Μπρίστολ της Βιρτζίνια, όπου στεγάζονται ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες, αλλά και παιδιά που έχουν χωριστεί από τις οικογένειες τους.
«Είναι πέρα από κάθε φαντασία» είπε ενθουσιασμένη. «Δεν τους δίνουν μόνο τρία γεύματα, αλλά και ψυχιατρική φροντίδα, ιατρική φροντίδα, εκδηλώσεις, σχολική εκπαίδευση, γλώσσες, αγάπη». 
Οταν ρωτήθηκε εάν η επίσκεψη της την παρέπεμψε στις Γραφές, η Γουάιτ έκανε την έκπληξη: «Νομίζω ότι πολλοί έχουν ερμηνεύσει εκτός πλαισίου τη Βίβλο γι αυτό το θέμα, όταν λένε για παράδειγμα ότι "και ο Χριστός ήταν πρόσφυγας". Ναι, έζησε στην Αίγυπτο για τρεισήμισι χρόνια. Αλλά δεν ήταν παράνομος. Εάν είχε παραβεί τον νόμο τότε θα είχε αμαρτάνει και δεν θα ήταν ο Μεσσίας μας»!
«Η Γουάιτ ξαναγράφει το Ευαγγέλιο» σχολιάζει η εφημερίδα Haaretz, ενώ στο διαδίκτυο έγινε πανηγύρι- από σοβαρές επισημάνσεις μέχρι άκρως ειρωνικές:
«Οχι. Ο Ιησούς είχε παραβεί το νόμο και τον θρησκευτικό και τον ποινικό, αρκετές φορές κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που σταυρώθηκε. Επιπλέον ήταν πράγματι πρόσφυγας», σχολίασε ένας ιερέας στο Twitter.
«Αυτή την γυναίκα εμπιστεύεται ο Τραμπ για τα πνευματικά του ζητήματα. Ετσι εξηγούνται πολλά...», γράφει ένας άλλος.
Η Γουάϊτ κηρύσσει το λεγόμενο «ευαγγέλιο της ευημερίας» σύμφωνα με το οποίο οι δωρεές που κάνει κάποιος στην Εκκλησία θα του επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο και θα τον κάνουν ακόμα πιο πλούσιο. Εκτός από σύμβουλος, είναι και φίλη του Τραμπ- μια από τις καλεσμένες της οικογένειας στα πρόσφατα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ- και αυτή που είπε την προσευχή στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.