17.7.18

Καλά νέα για το ΠΙΚΠΑ


Από το δικαστήριο ήρθε η πρώτη δικαίωση για τη δομή αλληλεγγύης σε πρόσφυγες που λειτουργεί στη Λέσβο, στον χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ. Το δικαστήριο απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των ξενοδόχων της περιοχής και του «τένις κλαμπ» εναντίον του ΠΙΚΠΑ, με την οποία ζητούσαν να μπει τέλος στη λειτουργία της δομής, και δικαίωσε τους αλληλέγγυους.

Λεπτομέρειες του σκεπτικού της απόφασης ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σημαντικό ρόλο έπαιξε η επίσκεψη του δικαστή, που έτσι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις εξαιρετικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους περίπου 100 ευάλωτους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει εκεί.

Μπορεί το πρώτο εμπόδιο να ξεπεράστηκε ανώδυνα για τη δομή που έχει χαρακτηριστεί «πρότυπο» διαχείρισης, ωστόσο η αγωνία για το μέλλον παραμένει ισχυρή, όπως και η απόφαση κλεισίματος της δομής που υπέγραψε προ 15 ημερών η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου.

Χθες, τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας, οι άνθρωποι του ΠΙΚΠΑ κατέθεσαν τη σχετική ένσταση εναντίον της απόφασης, η οποία θα κριθεί από τον ελεγκτή Νομιμότητας σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την υποβολή της.

Αν παρέλθει η ανωτέρω προθεσμία χωρίς να εκδοθεί απόφαση, θεωρείται ότι η προσφυγή έχει σιωπηρώς απορριφθεί. Η άσκηση της ειδικής διοικητικής προσφυγής, όπως ονομάζεται, αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω άσκηση ένδικων δικαιωμάτων ενώπιον αρμόδιων δικαστηρίων στα οποία δύναται να προσφύγει ο πολίτης.


Συντάκτης: 
Γιώργος Παγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.