16.7.18

Προφυλακιστέος ο άντρας που πυροβόλησε τον 16χρονο πρόσφυγα στη Μόρια


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 78χρονος κάτοικος του χωριού της Μόριας, που πυροβόλησε τον 16χρονο πρόσφυγα αιτούντα άσυλο από τη Συρία, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.  Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου πρότειναν να μπει σε κατ' οίκον περιορισμό, να αναλάβει το κόστος της μετάβασης στον Πειραιά και να του τοποθετηθεί ειδική συσκευή ηλεκτρονικού ελέγχου «βραχιολάκι», ώστε να αποτραπεί η προφυλάκισή του. Ωστόσο η πρόταση τους απορρίφθηκε και ο 78χρονος προφυλακίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 78χρονος είχε πυροβολήσει την προηγούμενη βδομάδα τον 16χρονο πρόσφυγα στο κεφάλι και στα πόδια με κυνηγετικό όπλο μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του.

Όπως έγινε μετέπειτα γνωστό ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν το όπλο του για να απομακρύνει από την ιδιοκτησία του πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα ο 78χρονος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για τον φόνο της γυναίκας του και ενός φίλου του.

Στον 78χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας της Μόριας, Νίκος Τρακέλλης, είχε καλέσει σε συγκέντρωση στα δικαστήρια προκειμένου «να συμπαρασταθούν «για ανθρωπιστικούς λόγους στον συγχωριανό τους». Ωστόσο ελάχιστοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ σχολιάζοντας το κάλεσμα σε συμπαράσταση στον συγχωριανό τους υποστήριξε ότι «η έκκληση έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν υποστηρίζω την ενέργεια του πυροβολισμού πλην όμως οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κάτοικοι της Μόριας είναι στα όρια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.