24.6.18

«Μέγας Αλέξανδρος+Ηφαιστίων=Love» - Tο Thessaloniki Pride και η Έρευνα της Αστυνομίας

Δύο ομοφοβικά-ρατσιστικά περιστατικά ερευνά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης από το βράδυ του Σαββάτου. Αρχικά, δύο άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Thessaloniki Pride, κατήγγειλαν ότι άγνωστοι τούς έσπρωξαν και τους έριξαν στη θάλασσα.
Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στο ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ τα θύματα είναι ένας Έλληνας 45 ετών κι ένας Ιταλός υπήκοος, με καταγωγή από τη Βραζιλία, 36 ετών. «Περπατούσαμε ανυποψίαστοι στην άκρη της παραλίας, όταν πλησίασαν τρεις άγνωστοι νεαροί. Πρώτα έσπρωξαν στη θάλασσα τον έναν από εμάς, που κρατούσε τη σημαία του Pride, και στη συνέχεια και τον άλλον», είπαν. Την ίδια στιγμή, σε μικρή απόσταση, στο Πάρκο του Ξαρχάκου, τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν και χτύπησαν έναν Πακιστανό. Πρόκειται για Έλληνες, ηλικίας 16 έως 22 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν. Προανάκριση κάνει επίσης το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.





Πέρα από τα παραπάνω θλιβερά περιστατικά, το φετινό Thessaloniki Pride είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και παλμό. LGBTQ άτομα, ακτιβιστές, συλλογικότητες για την υποστήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και χιλιάδες πολίτες περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας ευφάνταστα συνθήματα και κρατώντας πλακάτ. Η δυνατή μουσική και ο θόρυβος από τις χιλιάδες σφυρίχτρες ηχούσαν για ώρες το βράδυ του Σαββάτου. Το Pride ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη συναυλία, κάτω από τον Λευκό Πύργο.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Πηγη:https://www.vice.com/gr/article/wjb9k4/megas-ale3androshfaistiwnlove-to-thessaloniki-pride-kai-h-ereyna-ths-astynomias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.