2.6.18

Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή

Το Camping YREAntinazi Zone παίρνει την πρωτοβουλία φέτος και διοργανώνει την πρώτη Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή. Μετά από 25 χρόνια στη διοργάνωση του ετήσιου Αντιρατσιστικού Κάμπινγκ και με αφορμή την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτό, τόσο νεολαίας όσο και οικογενειών με παιδιά μικρότερης ηλικίας, σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο.

 Ήδη, τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή στο κάμπινγκ όλο και περισσότερων παιδιών, μας βοήθησε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα και τις δράσεις μας σε όλες τις ηλικίες. Πέρα από συζητήσεις, συναυλίες, εργαστήρια και προβολές, στο κάμπινγκ της YRE, μπορεί πλέον σταθερά να βρει κανείς μια γωνιά και ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, προσανατολισμένο στα παιδιά. Όχι με τη λογική της «απασχόλησης», προκειμένου οι γονείς να αποδεσμεύονται, αλλά με ένα τρόπο που να ενσωματώνει τα παιδιά στη ζωή του κάμπινγκ. Να τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές και πολλά άλλα, να  γνωρίσουν τι σημαίνει συλλογικότητα, αλληλεγγύη, διαφορετικότητα.
Στόχος μας, με τη διοργάνωση της πρώτης Παιδικής Αντιρατσιστικής Γιορτής είναι να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία των αντιρατσιστικών κάμπινγκ, να λειτουργήσουμε ομαδικά, να εξαλείψουμε τις διαφορές, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα. Η γιορτή θα γίνει στην Παιδική Χαρά στην πλατεία του Αγ.Ανδρέα στην Λαμπρινή, την Κυριακή 10 Ιούνη από τις 17:00 μέχρι τις 21:00. Θα περιλαμβάνει διαφορετικούς «σταθμούς» δημιουργικής απασχόλησης, κινητικά παιχνίδια και κατασκευές, μουσική, ακροβάτες, face painting, παιδικό βιβλιοπωλείο και πολλές ακόμα δράσεις. Επίσης, στη γιορτή θα συμμετέχει το Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη δράση «θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά» και την παιδική θεατρική παράσταση «Πινόκιο», ενώ στο χώρο θα λειτουργεί κυλικείο με νερά, καφέδες, χυμούς και φαγητό.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου