28.6.18

Φασίστες βεβήλωσαν ξανά το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη


Φασίστες, που αποκόπηκαν από την πορεία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, πέταξαν μπογιές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας στην Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, κρατώντας ελληνικές σημαίες με συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς οδικούς άξονες της συμπρωτεύουσας, όπου σημειώθηκαν και επεισόδια.

Παρόμοιο συμβάν είχε συμβεί και μετά από το μεγάλο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό τον Ιανουάριο, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν βεβηλώσει και πάλι τον χώρο:



Όπως αναφέρει ο «Τύπος της Θεσσαλονίκης», παράλληλα, περίπου 100 άτομα που βρίσκονταν στη συγκέντρωση και μετέπειτα πορεία για τη Μακεδονία αποκόπηκαν και κινήθηκαν προς την πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα.Τα 100 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων φορούσαν κράνη ενώ άλλοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, κινήθηκαν και επιτέθηκαν εναντίον αντιεξουσιαστών θαμώνων σε μαγαζί – μπαρ της περιοχής. Από την επίθεση δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ωστόσο, υπήρξαν υλικές ζημιές στο μαγαζί.

https://www.thepressproject.gr/article/131233/Fasistes-bebilosan-ksana-to-mnimeio-tou-Olokautomatos-sti-Thessaloniki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.