5.6.18

Εννιά εικόνες, χίλιες λέξεις... προβοκάτσια


Σε φουλ ρυθμούς ξεκίνησε να δουλεύει πάλι η βιομηχανία fake news που έχει στηθεί στη Λέσβο με αφορμή το προσφυγικό. Σε συνδυασμό μάλιστα με προβοκάτσιες, οι γνωστοί άγνωστοι κύκλοι επιχειρούν εκ νέου να δημιουργήσουν εστίες έντασης, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία. Ετσι, μόλις την επομένη της μεγάλης φυγής των Κούρδων από τη Μόρια, σε περιθωριακά sites και social media άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση ότι μετανάστες έσπασαν και βεβήλωσαν εκκλησάκι του Αϊ-Νικόλα στη Μόρια.


Το σχετικό κείμενο μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφίες που έδειχναν εικόνες να έχουν απλωθεί σε τοιχίο δίπλα στη θάλασσα.

Ξεχνώντας προφανώς ότι στη Μόρια ούτε εκκλησάκι του Αϊ-Νικόλα υπάρχει ούτε βεβαίως θάλασσα, η οποία απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τον καταυλισμό.

Οταν βέβαια οι εμπνευστές του κατάλαβαν το λάθος τους, απλώς «μετακόμισαν» το περιστατικό λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά και προς την πόλη της Μυτιλήνης, ώστε τουλάχιστον να μη γίνονται ρεζίλι σε όσους γνωρίζουν τα βασικά από γεωγραφία της Λέσβου, τοποθετώντας το όμως και πάλι σε δυο-τρία διαφορετικά σημεία, ανάλογα με το site που φιλοξενούσε την «είδηση».

Μόλις χθες πάντως για τρίτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια εμφανίστηκε είδηση που αφορά καταστροφές, έστω και περιορισμένες, στο νεκροταφείο του οικισμού της Μόριας.

Παρά το γεγονός ότι γι’ αυτές ποτέ δεν βρέθηκαν οι ένοχοι, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύκλοι εξακολουθούν να τα χρεώνουν στους πρόσφυγες.

Συστήνουμε υπομονή και επιμονή στους εμπνευστές. Κάποια στιγμή ίσως σας... κάτσει. Μέχρι τότε, όμως, τα γεγονότα και η λογική θα σας διαψεύδουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.