12.6.18

Το μαύρο βιβλίο του ρατσισμού


Εγκληματίες, τζιχαντιστές και φορείς ασθενειών που μολύνουν μέχρι και τον αέρα που αναπνέουν βλέπουν οι ξενοδόχοι της περιοχής Νεάπολης Μυτιλήνης στα πρόσωπα των 300 Κούρδων που εγκατέλειψαν τη Μόρια μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν από άλλους πρόσφυγες και βρήκαν προσωρινά στέγη στο ΠΙΚΠΑ.

Θορυβημένοι οι ξενοδόχοι καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη και με μια μηνυτήρια αναφορά βγαλμένη από τα πιο μαύρα βιβλία ρατσισμού ζητούν την άμεση εκκένωση του ΠΙΚΠΑ χωρίς να σκεφτούν ούτε μια στιγμή ότι και οι εκεί υπεύθυνοι εκφράζουν το ίδιο αίτημα και την ίδια αγωνία από την πρώτη ημέρα, όταν κάτω από το βάρος των συνθηκών και με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να δεχτούν αυτόν τον επιπλέον αριθμό προσφύγων, υπερβαίνοντας τις δυνατότητές τους.

Οι ξενοδόχοι, επικαλούμενοι μεγάλο αριθμό ακυρώσεων κρατήσεων στα ξενοδοχεία τους, αγνοώντας προφανώς τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζουν οι αρμόδιοι του ΠΙΚΠΑ, ισχυρίζονται ότι ο καταυλισμός έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα, αφού, όπως αυθαίρετα λένε, οι περισσότεροι αφιχθέντες νοσούν από μεταδοτικές ασθένειες χωρίς βεβαίως να προσκομίζουν και κάποιο αποδεικτικό.

Παράλληλα, επικαλούμενοι κίνδυνο μόλυνσης της θάλασσας θυμήθηκαν τώρα ότι όλη η περιοχή, στην οποία έχουν τα ξενοδοχεία τους, στερείται κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, γεγονός πάντως που όπως φαίνεται δεν τους ενοχλεί καθόλου όταν πρόκειται για τις δικές τους επιχειρήσεις και ας συνορεύουν και αυτές με τις παραλίες της περιοχής.
Μνημείο άγνοιας

Εκεί όπου βεβαίως δείχνουν και τα βαθύτερα κίνητρα, αλλά και την άγνοια που τους διέπει, είναι όταν επικαλούνται δυνητικούς κινδύνους από τη συνύπαρξη στις παραλίες πελατών τους και προσφύγων αφού, όπως λένε, οι πρόσφυγες και στην προκειμένη περίπτωση οι Κούρδοι (που πολέμησαν τους τζιχαντιστές και η γυναικεία χειραφέτηση στην κοινωνία τους είναι γεγονός και όχι ζητούμενο, γι’ αυτό και βρέθηκαν δύο φορές πρόσφυγες) ενδέχεται να προσβληθούν από τη θέα ενός γυναικείου σώματος με μαγιό στην παραλία.

Υποθετικό σενάριο που όμως, όπως υποστηρίζουν, τους υποχρεώνει να φεύγουν μακριά για να κολυμπήσουν ώστε να μην προκληθεί κάποιο επεισόδιο!

Παράλληλα θεωρούν ότι από την προσωρινή τοποθέτηση σκηνών προσβάλλεται η αισθητική του τοπίου, όταν μάλιστα αυτό έχει αλλοιωθεί παντοιοτρόπως και ανεξίτηλα εδώ και χρόνια, ακριβώς λόγω της ύπαρξης τεράστιων οικοδομών που χτίστηκαν ακόμη και πάνω στο κύμα ή και μέσα στη θάλασσα σε μια περίπτωση, για επιχειρηματικούς σκοπούς ή μη.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια αναφορά κατηγορούμενο είναι και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που έχει μέσω παραχώρησης από το υπουργείο Εργασίας το χώρο της πρώην παιδικής κατασκήνωσης.

Η υπόθεση που έτσι αποκτά ειδικό ενδιαφέρον έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί την Παρασκευή στη Μυτιλήνη.

Συντάκτης: 
Γιώργος Παγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.