18.6.18

Συνελήφθη ο Κώστας Μπαρμπαρούσης

Σε φιλικό του σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη του παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, ενώ μαζί του συνελήφθη και το άτομο που τον κρατούσε σπίτι του. 
Ο Μπαρμπαρούσης θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ενώ αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα ώστε να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του για την κατηγορία που του αποδίδεται. Θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απολογία του.
Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Π. Κορατζόπουλου, η όλη υπόθεση αφορά μία «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης». Κατά τον Π. Κορατζόπουλο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».
Ο συνήγορος του Κ. Μπαρμπαρούση ανέφερε, επίσης, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις», κάτι που θα κάνει και ενώπιον του ανακριτή, ενώ πρόθεση του ήταν να θέσει «κατά τρόπο εμφατικό» τους πολιτειακούς παράγοντες «προ των ευθυνών τους». Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι αστυνομικοί της Δυτικής Ελλάδας «χτένιζαν» τα βουνά και ερεύνησαν ακόμα και στάνες της περιοχής, αφού προφανώς δεν βρισκόταν στο σπίτι του ή σε συγγενικά του σπίτια που πρώτα έψαξαν οι αστυνομικοί.
Αίσθηση πάντως προκαλεί πώς κατάφερε και ξέφυγε πάλι κάτω από την μύτη των αστυνομικών δυνάμεων στην Δυτική Ελλάδα και επέστρεψε στην Αττική με το βουλευτικό του αυτοκίνητο και βρήκε εκ νέου καταφύγιο στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα σε σπίτι φιλικού του προσώπου, στην περιοχή της Πεντέλης, το οποίο δεν θα διωχθεί για υπόθαλψη. Το βουλευτικό αυτοκίνητο εντοπίστηκε λίγο πιο μακριά από το συγκεκριμένο σπίτι και ήδη επιστράφηκε πίσω στην Βουλή.
Σε βάρος του έχουν σχηματιστεί δυο δικογραφίες με βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, η μία για την έκκλησή του σε πραξικόπημα και η άλλη για την ριψοκίνδυνη οδήγηση που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τόσο των αστυνομικών όσο και των υπόλοιπων οδηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.