3.6.18

«Όχι» στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο

«Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των λαών» ήταν το σύνθημα της διαδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λυκ Μελανσόν στο Στρασβούργο κατά του νόμου για το μεταναστευτικό και το άσυλο, αλλά και ενάντια στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στο «Αρκαδία», χώρο συνάντησης της Ακροδεξιάς στο Στρασβούργο.

«Όχι στην άφιξη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο, η οποία έχει διαπράξει πολλές δολοφονίες και επιθέσεις και που προσκαλείται από τους φασίστες της Αρκαδίας το Σάββατο 2 Ιουνίου. Ας κλείσουμε την Αρκαδία, αυτό το φασιστικό κέντρο συνάντησης» φώναζαν οι διαδηλωτές, υποστηρικτές του κινήματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας».
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της Χρυσής Αυγής παραβρέθηκαν στη διαδήλωση Έλληνες και φιλέλληνες της πόλης με πανό που φέρουν την επιγραφή «Οι Έλληνες του Στρασβούργου ντρέπονται».
«Είναι απαραίτητο να επιβληθεί η κατάργηση αυτού του ρατσιστικού και ελευθεριοκτόνου νόμου που νομιμοποιεί περαιτέρω το κυνήγι αλλοδαπών, τους αστυνομικούς ελέγχους, τα μέτρα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και τις ιδέες του Εθνικού Μετώπου/Front National της Μαρίν Λεπέν που έχει πλέον μετονομαστεί σε Εθνική Συμμαχία/Rassemblement National και να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα μία χώρα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προσφυγικές εισροές αλλά και τη βίαιη στάση της Χρυσής Αυγής», ανέφεραν οι διοργανωτές της διαδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου