2.6.18

Έξωση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού

Τις επιταγές των θεσμών φαίνεται να ακολουθεί η Ελληνικό ΑΕ, ζητώντας την εκκένωση της περιοχής από κοινωνικές δομές όπως το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), οι οποίες βρίσκονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου. Το ΜΚΙΕ διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί να αποχωρήσει από την περιοχή αν δεν δοθεί άλλος χώρος για τη στέγαση του ιατρείου.

Εντολή εκκένωσης φέρεται να έλαβε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), από την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ η οποία διαχειρίζεται τις εκτάσεις του μητροπολιτικού πάρκου της περιοχής.

Όπως γίνεται γνωστό από το κείμενο του εθελοντή γιατρού, Γιώργου Βήχα, η εν λόγω εταιρεία ζήτησε να εκκενωθούν όλες οι δομές που βρίσκονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, ανάμεσα στις οποίες και το Κοινωνικό Ιατρείο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλεψη για τη μετεγκατάσταση τους σε άλλο χώρο, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία τους.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το ΜΚΙΕ δεν θα αποδεχθεί να αποχωρήσει από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αν δεν βρεθεί άλλος χώρος για τη στέγασή του.    

Ολόκληρο το κείμενο του γιατρού και μέλους του ΜΚΙΕ:

«Τελεσίγραφο από την Ελληνικό ΑΕ στο ΜΚΙΕ, όπου μας γνωστοποιούν πως στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης προς τη Τρόικα, πρέπει να εκκενωθούν όλες οι δομές στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Ανάμεσα σε αυτές και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, χωρίς να υπάρχει από κανέναν πρόβλεψη για άλλο χώρο προκειμένου να συνεχίσει το ΜΚΙΕ τη λειτουργία του.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο οποιοσδήποτε τέτοιου είδους τελεσίγραφα σε μία δομή σαν το ΜΚΙΕ δεν μπορούν να έχουν καμία τύχη γιατί πολύ απλά δεν θα εγκαταλείψουμε τους χιλιάδες ασθενείς μας.

Πρέπει να καταλάβουν πως λουκέτο στο ΜΚΙΕ δεν μπαίνει. Από τη μία είναι οι χιλιάδες ασθενείς και από την άλλη οι όποιες συνέπειες από την άρνηση μας να κλείσουμε το ΜΚΙΕ.

Αδιαφορούμε για τις συνέπειες και όχι για τους ασθενείς μας.

Θα υπάρξει ενημέρωση από το ΜΚΙΕ για τις όποιες εξελίξεις».

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/129968/Entoli-ekkenosis-koinonikon-domon-sto-Elliniko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.