21.6.18

Διαφημιστική καμπάνια της Benetton στις πλάτες των προσφύγων

Η ιταλική εταιρεία Benetton χρησιμοποίησε φωτογραφία διάσωσης προσφύγων από το πλοίο «Αquarius», με σκοπό να προωθήσει την καμπάνια της. Η μη κυβερνητική οργάνωση «SOS Méditerranée» η οποία συμμετείχε στη διάσωση των 629 προσφύγων, τόνισε ότι «η ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Μεσόγειο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς», ενώ στη συνέχεια καταδίκασε την «ατομική πρωτοβουλία» του φωτογράφου που παραχώρησε το στιγμιότυπο στην εταιρεία. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτήρισε τη φωτογραφία «ελεεινή», ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας σημείωσε πως «έδειξα αυτό που συμβαίνει».
Σε καταγγελίες κατά της ιταλικής εταιρείας ενδυμάτων Benetton, προέβη η μη κυβερνητική οργάνωση «SOS Méditerranée» αναφορικά με φωτογραφία που χρησιμοποίησε η εταιρεία για διαφημιστικούς σκοπούς. Η φωτογραφία απεικονίζει μετανάστες ντυμένους με σωσίβια γιλέκα, τους οποίους η ΜΚΟ διέσωσε από το πλοίο Aquarius. Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο μετέφερε 629 πρόσφυγες με την Ιταλία να αρνείται να το δεχθεί και τελικά να γίνεται δεκτό από την Ισπανία.



Η «SOS Méditerranée» αντέδρασε έντονα κατά της καμπάνιας της Benetton, τονίζοντας ότι «η αξιοπρέπεια των ανθρώπων θα πρέπει να γίνεται σεβαστή υπό όλες τις συνθήκες. Η ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Μεσόγειο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς», ενώ στη συνέχεια καταδίκασε την «ατομική πρωτοβουλία» του φωτογράφου ο οποίος παραχώρησε το στιγμιότυπο στην εταιρεία.



«Η SOS Méditerranée δεν συγκατατίθεται ποτέ στη χρήση των φωτογραφιών της για εμπορικούς σκοπούς», επιμένει η ΜΚΟ, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτήρισε την καμπάνια της εταιρείας «ελεεινή».

Η συγκεκριμένη καμπάνια ήταν ιδεά του καλλιτεχνικού διευθυντή της Benetton, Ολιβιέρο Τοσκάνι, ο οποίος τόνισε ότι «έδειξα αυτό που συμβαίνει. Το πρόβλημα είναι ότι κάποτε ήμασταν μια χώρα με καλούς ανθρώπους, μια χώρα ειλικρίνειας και γενναιοδωρίας. Δυστυχώς, αυτή η μικρή ευημερία, που δεν ίσχυσε καν για όλους, μας έκανε εγωιστές αλλά και αρκετά αμβλείς, πρέπει να πω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.