25.6.18

Οι Ιρανές μπήκαν για πρώτη φορά σε γήπεδο μετά από 37 χρόνια

Το θεοκρατικό κράτος του Ιράν άνοιξε τις πόρτες του σταδίου Αzadi στην Τεχεράνη για τις γυναίκες της χώρας, κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβρη του 1981 σε τοπικό ντέρμπι! Έπειτα από 37 χρόνια οι Ιρανές επέστρεψαν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν από γιγαντοοθόνη την κρίσιμη αναμέτρηση της χώρας τους με την Ισπανία στο Μουντιάλ.

Οι γυναίκες στο Ιράν διαμαρτύρονται εδώ και πολύ καιρό για τον αποκλεισμό τους από τα γήπεδα της χώρας, διεκδικώντας από τις ιρανικές αρχές να αρθεί αυτός ο αποκλεισμός και να μπορούν να παρακολουθούν κι αυτές από τις κερκίδες τις ομάδες τους. Μάλιστα πολλές γυναίκες έμπαιναν μεταμφιεσμένες σε άντρες για να παρακολουθήσουν αγώνες.



Η OpenStadiums, μια ομάδα που αγωνίζεται για περισσότερη πρόσβαση σε αθλητικές εκδηλώσεις για τις γυναίκες στο Ιράν, ανέφερε την ημέρα του αγώνα: «Χτες τη νύχτα μετά από κάποιες επιβεβαιώσεις, οι οπαδοί θα μπορούσαν να αγοράσουν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν στην οθόνη στο στάδιο Azadi. Οι γυναίκες οπαδοί είναι πολύ ενθουσιασμένες που θα περάσουν τις πύλες του Azadi για πρώτη φορά – αλλά κάποιοι λένε ότι δεν μπορούμε να το πιστέψουμε μέχρι να συμβεί».


Γράφει: Μελίνα Βελιμέζη

Πηγη:http://3pointmagazine.gr/οι-ιρανές-μπήκαν-για-πρωτή-φορά-σε-γήπε/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.