9.5.18

Party με ένταλμα

Το omniatv διοργανώνει party για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του μέλους του που κατηγορείται για κακουργήματα λόγω δημοσιογραφικής κάλυψης, το Σάββατο 12 Μαΐου στο Nosotros. Ο Χρήστος Μπαϊραμίδης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του omniatv, πληροφορήθηκε εντελώς τυχαία το Μάρτιο ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία κατηγορούνται ένα άλλο άτομο και ο ίδιος ως «μέλη ομάδας 40 ατόμων που διέπραττε ληστείες κατά συρροή», με πρόσθετες κατηγορίες για οπλοφορία κ.ά.


Η δικογραφία σχηματίστηκε το 2015, δύο χρόνια αργότερα από τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται:

Στις 29 Ιουνίου 2013 ο Χρήστος Μπαϊραμίδης βρισκόταν στο Μοναστηράκι προκειμένου να καλύψει την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά. Εκεί σημειώθηκε συμπλοκή ατόμων με έναν δόκιμο αξιωματικό, υποστηρικτή της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος τελικά ξυλοκοπήθηκε εντός του καταστήματος «Μπαϊρακτάρης» στο οποίο έτρεξε να κρυφτεί.

Ο Χρ. Μπαϊραμίδης μόλις αντιλήφθηκε ότι υπάρχει κάποια ένταση, πλησίασε το σημείο της συμπλοκής και τράβηξε βίντεο από το γεγονός, το οποίο και δημοσίευσε. Το είκοσι δευτερολέπτων βίντεο έπαιξε σε όλα τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών ως αυτό που ήταν, δηλαδή δημοσιογραφικό υλικό.

Η δικογραφία τσουβαλιάζει το παραπάνω περιστατικό με ένα ακόμα στο οποίο ο Χρήστος Μπαϊραμίδης δεν ήταν καν παρών και τον εμπλέκει με αποκλειστικό «στοιχείο»… το βίντεο που τράβηξε ως δημοσιογράφος.



Το Σάββατο 12 Μαΐου στις 9.30μ.μ.
στον Ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.