22.5.18

Επικίνδυνοι συμψηφισμοί για τη δολοφονία Φύσσα από τον Τσίμα

Με αφορμή την επίθεση ακροδεξιών που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας εξίσωσε το γιαούρτωμα πολιτικού προσώπου με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Υιοθετώντας τη θεωρία των δύο άκρων ανέφερε τη ρήση του Μ. Χατζιδάκι «όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει».


Από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, στην προσπάθεια του να μιλήσει για τη βία, αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος φαίνεται να τόνισε ότι η βία δεν είναι πάντα καταδικαστέα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 ο Γ. Κατρούγκαλος είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να γίνει διαφοροποίηση των μορφών βίας και ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη και καταδικαστέα η βία στην περίπτωση της στυγνής δολοφονίας του Παύλου Φύσα, από ένα γιαούρτωμα πολιτικού και από τα επεισόδια που θα προκληθούν σε μια μαχητική πορεία.
Τα λεγόμενα του Γ. Κατρούγκαλου, κατά τη γνώμη του Π. Τσίμα, είναι «η άποψη που κυριάρχησε στο δημόσιο βίο», ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι «εάν γιαουρτώνουμε τον Πάγκαλο είναι καλό, ενώ εάν μαχαιρώνουμε τον Φύσσα είναι κακό. Δε λέω βέβαια ότι το γιαούρτι με το μαχαίρι είναι το ίδιο, αλλά η βία είναι βία».

Τέλος, χρησιμοποίησε τη ρήση του Μανώλη Χατζηδάκη ότι «όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.