3.5.18

Φασιστική επίθεση σε γραφεία του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κατήγγειλε την φασιστική επίθεση στα γραφεία του στην Κρήνη από φασίστες που σχημάτισαν με σπρέι αγκυλωτούς σταυρούς. Η ΚΟΒ Κρήνης του ΚΚΕ επισημαίνει σε ανακοίνωση της ότι οι εργάτες και ο λαός δεν φοβούνται αυτούς τους τραμπούκους του συστήματος, που επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση την μέρα που η εργατική τάξη παγκόσμια τιμά τους νεκρούς της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν μας ξαφνιάζει η ενέργειά τους αυτή. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Οι σύγχρονοι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών, τσιράκια των βιομηχάνων και εφοπλιστών. Οι εργάτες και ο λαός δεν φοβούνται αυτούς τους τραμπούκους του συστήματος.

Ο ελληνικός λαός έχει πείρα από τους φασίστες! Όπως τους αντιμετώπισε τη δεκαετία του 1940, όταν ήταν φίλοι των Γερμανών. Όπως τους αντιμετώπισε την περίοδο της χούντας, έτσι θα τους αντιμετωπίσει και σήμερα το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ και των Οργανώσεών του. Τους εξοργίζει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ γιατί στοχεύει τον πυρήνα του συστήματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπερασπίζονται και υπηρετούν.

Τους φοβίζει η επαφή του ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και αυτή είναι που στοχεύουν. Είναι "βαθιά νυχτωμένοι" αν πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα εμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών. Για το ρόλο της αρκεί κανείς να δει το πώς χειρίζεται και τοποθετείται η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή στα λεγόμενα εθνικά θέματα και βεβαίως απέναντι στα Ελληνοτουρκικά, που αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι χρυσαυγίτες είναι τα καλύτερα τσιράκια της αστικής τάξης, ενταγμένοι στα επικίνδυνα και αντιλαϊκά της σχέδια. Το λένε μόνοι τους, το φωνάζουν, το προβάλλουν με κάθε τρόπο, με κάθε ευκαιρία.

Οι χρυσαυγίτες αποκαλούν Τούρκους τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, όπως ακριβώς και ο Ερντογάν. Λένε για τα "σύνορα της καρδιάς τους" στον Πόντο, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στη Βόρεια Ήπειρο, στην Ανατολική Ρωμυλία κ.λπ., ό,τι δηλαδή λέει και ο Ερντογάν για την ελληνική Θράκη, την Κύπρο και άλλες περιοχές. Εξάπτουν τον εθνικισμό, που συγκαλύπτει τις ευθύνες της ελληνικής αστικής τάξης για τους κινδύνους που απειλούν το λαό, από την εμπλοκή της σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Δίνουν το καλύτερο άλλοθι στην τουρκική αστική τάξη για να αμφισβητεί τις διεθνείς συνθήκες, όπως τη Συνθήκη της Λωζάννης και να επιδιώκει αλλαγή των συνόρων με το αίμα του ελληνικού και τουρκικού λαού. Πάντα έτσι γινόταν. Η χούντα, την οποία θαυμάζουν, έκανε πραξικόπημα στην Κύπρο και έδωσε την αφορμή στην Τουρκία για να εισβάλει το 1974. Οι μεγάλες καταστροφές, όπως στην Κύπρο, έχουν γίνει με το μανδύα του υπερπατριωτισμού, όπως αυτός που εκπροσωπεί η ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Οι ναζιστές της δολοφονικής Χρυσής Αυγής λένε μεγάλα λόγια και πουλάνε ψεύτικο πατριωτισμό. Μόνο που όλοι ξέρουν τι έκαναν οι φασίστες την τελευταία φορά που κάποιος κατέλαβε εδάφη της Ελλάδας. Γίνανε υπηρέτες των ναζί κατακτητών, κατέδιδαν και κυνηγούσαν αυτούς που αντιστέκονταν, με πρώτους τους κομμουνιστές. Ο όρκος των Ταγμάτων Ασφαλείας έλεγε: "Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ (...)". Εκμεταλλεύτηκαν τη φτώχεια του λαού για να κάνουν περιουσίες. Αυτούς, λοιπόν, υμνούν σήμερα οι χρυσαυγίτες! Και γι' αυτό ο λαός χρειάζεται να απομονώσει ακόμη πιο αποφασιστικά την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της ΧΑ και να καταδικάσει την ανοχή εκ μέρους των μηχανισμών του κράτους στις πρακτικές τους.

Το ΚΚΕ σε όλη την 100χρονη πορεία του δεν έκανε βήμα πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Να είναι σίγουροι πως δεν θα κάνει ούτε και τώρα. Με την πρωτοπόρα δράση του μαζί με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής θα στείλει τους χρυσαυγίτες και άλλους ομοίους τους, υμνητές του ναζισμού - φασισμού, εκεί που τους αρμόζει: Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.