29.5.18

Όχι Ουρανία, δε μας ενοχλούν τα κιλά σου, μας ενοχλεί που είσαι ναζί

Της Ηλέκτρας Κλείτσα
«Όταν πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας φαίνεται ποιοι δημοκράτες ανθρωπιστές, αντί να με κράζουν για τις ιδέες μου με κοροϊδεύουν για την εμφάνισή μου. Ευχαριστώ που δείχνετε ποιοι είστε! Φιλιά απ τη χοντρή».

Με την παρακάτω ανάρτηση, η Ουρανία Μιχαλολιάκου σχολιάζει όσους αντί να κάνουν κριτική στις «ιδέες» της, προτιμούν να αναφέρονται αρνητικά στα κιλά και την εμφάνισή της. Η αλήθεια είναι, πως το να χλευάζεις τον οποιονδήποτε για την εμφάνισή του, ιδιαίτερα αν υποτίθεται ότι μιλάς από τη σκοπιά του «αντιρατσισμού» και της «δημοκρατίας», κατρακυλάς στο επίπεδο της Ουρανίας και της παρέας της. Όταν μάλιστα τέτοιου τύπου «κατηγορίες» απευθύνονται σε ρατσιστές και φασίστες, τους δίνουν την ευκαιρία να περάσουν στην αντεπίθεση.


Τα κιλά δεν ξεπλένουν το ναζισμό…
Αυτό όμως, δε μειώνει στο ελάχιστο την απύθμενη υποκρισία της ναζίστριας κόρης του Μιχαλολιάκου. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου, δε θα διστάζει να επιτεθεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει διαφορετικό χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό, ή απόψεις από την ίδια. Το γεγονός ότι δέχεται επίθεση για την εμφάνισή της, ασφαλώς αναδεικνύει την υποκρισία αυτών που της επιτίθενται, αλλά δε μετατρέπει την ίδια σε οσιομάρτυρα.

Μόλις λίγες μέρες πριν, έδινε συγχαρητήρια στους ομοϊδεάτες της που επιτέθηκαν στο Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ότι θα ήθελε να βρίσκεται κι εκείνη εκεί. Ο προσωπικός της λογαριασμός στο twitter, είναι γεμάτος με προσβλητικά, υβριστικά σχόλια, για ανθρώπους που τυχαίνει να μην της ταιριάζουν αισθητικά, όπως μετανάστες, ΛΟΑΤ, ή απλά ανθρώπους που διαφωνούν μαζί της.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο οι φραστικές επιθέσεις εκατέροθεν, το θέμα είναι ότι η Μιχαλολιάκου είναι ενεργό μέλος μια ναζιστικής συμμορίες που σκοτώνει ανθρώπους, και υπερασπίζεται το καθεστώς του Χίτλερ το οποίο σφαγίασε εκατομμύρια ανθρώπους γιατί ήταν «διαφορετικοί».

…ούτε τη μαζική σφαγή αμάχων
Παρόμοια συζήτηση άνοιξε πρόσφατα με αφορμή τη συμμετοχή και τη νίκη της Νέτα Μπαρζιλάι στο διαγωνισμό της Eurovision. Η τραγουδίστρια από το Ισραήλ, προσπάθησε να συνδέσει το τραγούδι της με το κοινωνικό μήνυμα της αποδοχής στη διαφορετικότητα και του τερματισμού του κοινωνικού στιγματισμού με βάση την εμφάνιση, το βάρος, κλπ. Πίσω από αυτή την ωραία εικόνα όμως, επιχειρήθηκε να κρυφτεί η μαζική σφαγή αμάχων στη Γάζα που βρισκόταν σε εξέλιξη το ίδιο διάστημα. Η ίδια η Μπαρζιλάι, που παλεύει υποτίθεται για το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να νιώθει άνετα με την εμφάνισή του και να έχει τις ίδιες ευκαιρίες, φωτογραφιζόταν περιχαρής με τον Νετανιάχου, ενώ κάλεσε τον κόσμο στον επόμενο διαγωνισμό σε ένα χρόνο «στην Ιερουσαλήμ» (για την διαμάχη γύρω από το ποιά θα είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ποιος είναι ποιος;
Μια πρώην στρατιωτικός της ισραηλινής πολεμικής μηχανής εμφανίζεται ως υπερασπίστρια όσων δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα ομορφιάς και μια νεοναζί κάνει κήρυγμα ενάντια στο body shaming (την αρνητική κριτική με βάση το σώμα) την ίδια ώρα που συγχαίρει αυτούς που επιτέθηκαν στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης φωνάζοντας «πουστάρα». Και ταυτόχρονα, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται σαν μέγας αντιφασίστας, την στιγμή που δηλώνει ότι «ακροδεξιοί και ακροαριστεροί, ο φασισμός είναι ένας».

Μέσα σε όλη αυτή τη σύγχυση, οφείλουμε να είμαστε καθαροί και συγκεκριμένοι. Σήμερα, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα κάθε προοδευτικού ανθρώπου. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει τον φασισμό, όσες «ευαισθησίες» και αν εμφανίζεται να προβάλλει. Η χρήση όμως όπλων του αντιπάλου για να τον χτυπήσουμε τελικά ενισχύει τον ίδιο και όχι εμάς. Ρατσιστικές προσεγγίσεις δεν μπορούν να χτυπήσουν τους φασίστες, γιατί ενισχύουν τον κοινωνικό ρατσισμό πάνω στον οποίο χτίζουν. Αυτή είναι μια απλή αλήθεια που τα κινήματα χρειάζεται να συζητήσουν και να αφομοιώσουν αν θέλουν να είναι αποτελεσματικά.

Εν κατακλείδι, Ουρανία, δεκάρα δεν δίνουμε για τα κιλά σου, μας ενοχλεί αφάνταστα που είσαι ναζί. Και οι «προοδευτικές» εξυπνάδες αλλού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.