30.5.18

Αναβολή για 12 Ιουνίου η δίκη για τα επεισόδια στο Πέραμα


Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη εις βάρος έξι μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), και τριών ακόμη ατόμων που επιτέθηκαν κατά των μελών της ΟΡΜΑ στο Πέραμα στις 26 Μαΐου, μετά την αναβολή που δόθηκε.

Τα μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού δικάζονται με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η επίθεση έγινε το Σάββατο, όταν μέλη της ΟΡΜΑ μοίραζαν το περιοδικό «Αντιφασιστική Φρουρά» και καλούσαν στη διεθνιστική διαδήλωση που θα γίνει στις 2 Ιουνίου.

Η αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια μεταξύ μελών της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ από τη μια πλευρά και εκπροσώπων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος από την άλλη και αναφέρει πως προχώρησε σε 22 προσαγωγές, συνολικά και από τις δύο πλευρές.

Το μεσημέρι, έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί αντιφασίστες, μέλη της ΟΡΜΑ και άλλων οργανώσεων, που ζητούσαν την αθώωση των κατηγορουμένων.

Ωστόσο, την ίδια ώρα στα δικαστήρια Πειραιά συγκεντρώθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος έκανε λόγο για επίθεση σε βάρος εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος από ομάδα παρακρατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.