19.4.18

Αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Σαπφούς κατά των προσφύγων


Αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη είναι σε εξέλιξη για την εκκένωσή της από τους περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως αφγανικής καταγωγής που έχουν στήσει εκεί τις σκηνές τους από το βράδυ της Τρίτης διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί, αλλά και για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Η εκκένωση της πλατείας γίνεται έπειτα από αίτημα του δημάρχου Μυτιλήνης.

Η κινητοποίηση των προσφύγων και μεταναστών ξεκίνησε καθώς δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις που έδιναν αλληλέγγυοι αλλά και ιατρικό προσωπικό ότι ο 40χρονος ομοεθνής τους –η περίπτωση του οποίου στάθηκε και η αφορμή για την κινητοποίηση- συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, θεωρώντας ότι είναι νεκρός και τους το κρύβουν.

Στη πλατεία Σαπφούς το απόγευμα της Τρίτης είχε πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση αλληλέγγυων, σε ένδειξη συμπαράστασης στους 35 συλληφθέντες της Μόριας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον καταυλισμό 18/7/2017.

Οι αλληλέγγυοι υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις έγιναν τυχαία την επόμενη ημέρα, με βασικό κριτήριο το χρώμα του δέρματος των συλληφθέντων, αφού όπως υποστηρίζουν ανάμεσα στα αφρικανικής καταγωγής άτομα υπάρχουν και αρκετοί που δεν ήταν καν στη Μόρια εκείνη την ημέρα.

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου