12.3.18

Καταδικάστηκε ο Γερμενής για την επίθεση στον Καμίνη

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης.

Η υπόθεση αφορούσε την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (βλ. «O "Καιάδας" χτύπησε και το κοριτσάκι δίπλα μου», «Εφ.Συν.» 21.05.2017), ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο επανέλαβε τα περιστατικά της επίθεσης.

Ο υπόδικος βουλευτής της Χ.Α., που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.
Σε ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος Αθήνας έκανε λόγο για απόφαση-σταθμό και πρόσθεσε: «Νεοναζί και φασισμός ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο δρόμος».
Θυμίζουμε ότι ήταν τρεις μέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα την Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 και μόλις είχε απαγορευτεί από τον Γ. Καμίνη το συσσίτιο μίσους «Μόνο για Έλληνες» που ήθελε να διοργανώσει το νεοναζιστικό μόρφωμα στην πλ. Συντάγματος.
Ο χρυσαυγίτης, γνωστός και ως «Καιάδας», εισέβαλε επικεφαλής τάγματος εφόδου στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου (απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, λίγα μέτρα από τα κεντρικά γραφεία του μορφώματος), έβρισε και επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο, που εκείνη τη στιγμή διένειμε πασχαλινά δώρα σε παιδιά. Με τη γροθιά του χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι.
Ο Γερμενής ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες της ασφάλειας του κ. Καμίνη, οι οποίοι διαπίστωσαν εκείνη τη στιγμή ότι οπλοφορεί. Ταυτόχρονα, η αστυνομία απέτρεψε έφοδο ομάδας χρυσαυγιτών που επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο από την πίσω πλευρά του.
Νωρίτερα, μέλη του μορφώματος είχαν σχηματίσει πομπές μοτοσικλετών στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο, εξαπολύοντας βρισιές και απειλές εναντίον του δημάρχου.
Πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.