1.3.18

Εργοδοτική βαρβαρότητα για να εξωθήσει έγκυο υπάλληλο σε παραίτηση

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, στην διάθεση της επιθεώρησης εργασίας βρίσκεται επώνυμη καταγγελία για ιδιοκτήτη περιπτέρου που λειτουργεί σε κεντρική πλατεία της Πάτρας, ο οποίος υποχρέωνε την έγκυο υπάλληλό του να εργάζεται καθήμενη πάνω σε ξύλινη επιφάνεια, προκειμένου να την εξώθηση σε παραίτηση καθώς δεν επιθυμούσε να έχει στην υπηρεσία του έγκυο υπάλληλο!!

Παράλληλα της εξαφάνισε την ειδική καρέκλα που είχε προμηθευτεί για να κάθεται με ασφάλεια γι’ αυτή και το έμβρυο, με αποτέλεσμα όπως η ίδια καταγγέλλει να υποστεί πρόωρους σπασμούς και τελικά να γεννήσει πρόωρα.

Πάντα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν η γυναίκα βίωνε επί χρόνια τον εργασιακό μεσαίωνα καθώς αναγκαζόταν να ασφαλίζεται μόνη της ενώ λόγω της αδιαφορίας του εργοδότη της έχασε τόσο το επίδομα τοκετού όσο και αυτό της μητρότητας.

Να σημειωθεί, πως όπως αναφέρει τόσο το θύμα τα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όσο και το σωματείο των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, παρόλο που απολύθηκε ουδέποτε ο εργοδότης της κατέβαλε την αποζημίωση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.