4.3.18

Πρόκληση Τόσκα: “Δεν υπάρχει χρυσαυγίτικη διείσδυση στις τάξεις των αστυνομικών

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, μίλησε τηλεφωνικά χτες βράδυ στην ΕΡΤ, κάνοντας το άσπρο-μαύρο και προκαλώντας την κοινή νοημοσύνη σε αρκετά σημεία.

Καταρχάς, υποστήριξε πως η Αθήνα δεν είναι πλέον μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, όπως ήταν μέχρι το 14′. Οι κλούβες στην Πατησίων, την Ηρώδου Αττικού, την Τρικούπη και άλλα σημεία του κέντρου έρχονται προς επίρρωση των παραπάνω. Ενώ περιστατικά σαν την προχτεσινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές έξω από συμβολαιογραφείο που διενεργούσε πλειστηριασμούς, είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα της ευνομούμενης -αλλά όχι αστυνομοκρατούμενης- πρωτεύουσας.
Το καλύτερο όμως το φυλούσε για τη συνέχεια, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστήριξε πως δεν υπάρχει χρυσαυγίτικη διείσδυση στις τάξεις των αστυνομικών, σε ποσοστό μεγαλύτερο από ό,τι στην υπόλοιπη κοινωνία. Ασφαλώς, η αύξηση των ποσοστών του νεοναζιστικού μορφώματος σε περιοχές όπως η Καισαριανή, από τη στιγμή που απέκτησαν εκεί δικαίωμα ψήφου οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, κρίνεται τυχαία και συγκυριακή. Όπως τυχαίοι είναι οι οργανωμένοι χρυσαυγίτικοι θύλακες, οι οργανικές σχέσεις αστυνομικών με τους φασίστες, η ασυλία και οι εκ των έσω πληροφορίες που τους παρέχουν κτλ.
Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται μεθοδικά και κατ’ εξακολούθηση στις τάξεις των σωμάτων ασφαλείας, ήδη από το στάδιο της εκπαίδευσής τους. Κι όταν ένας “αριστερός” υπουργός, που αποτελεί την πολιτική ηγεσία τους, αρνείται τα προφανή, δεν καθησυχάζει κανέναν. Αντιθέτως, συγκαλύπτει την κατάσταση, κρύβει τις βρωμιές κάτω από το χαλάκι και παρέχει εγγυήσεις πως δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό για να σπάσει το νεοναζιστικό απόστημα στις τάξεις της αστυνομίας.
Γράφει:Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.