3.3.18

Κυριακή 4 Μαρ. στις 6 μ.μ. προβολή της ταινίας «Sophie Scholl – Οι Τελευταίες Μέρες» και συζήτηση

Την Κυριακή 4 Μαρ. στις 6 μ.μ. ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας,Μοσχάτου,Ταύρου θα προβάλει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη 76, 2ο υπόγειο) την αντιφασιστική ταινία «Sophie Scholl – Οι Τελευταίες Μέρες» και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση.
Λίγα λόγια για την ταινία:
«To 1943, και ενώ ο Χίτλερ συνεχίζει το πόλεμο στην Ευρώπη, μια ομάδα φοιτητών στο Μόναχο βρίσκει τον τρόπο να αντιδράσει δημιουργώντας την αντιστασιακή οργάνωση «Λευκό Ρόδο». Τα αδέρφια Χανς και Σοφί Σολ, ψυχή της νεανικής οργάνωσης, συλλαμβάνονται στις 18 Φεβρουαρίου 1943 στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ μοιράζουν προκηρύξεις κατά του ναζιστικού καθεστώτος. Η Γκεστάπο ανακρίνει σχεδόν ακατάπαυστα για 4 ημέρες της Σοφί Σολ. Αυτές οι ανακρίσεις, στις οποίες επικεντρώνεται η ταινία, εξελίσσονται σε μια σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στην 21χρονη φοιτήτρια και τον ανακριτή. Μετά από μια σύντομη, θεαματική δίκη στις 22 Φεβρουαρίου, η Σοφί Σολ, ο αδερφός της Χανς καθώς και ένα ακόμη μέλος του κινήματος «Λευκό Ρόδο» καταδικάζονται σε θάνατο και οδηγούνται την ίδια ακόμη μέρα στη λαιμητόμο.
Η ταινία είναι βασισμένη σε αρχειακό υλικό της Γκεστάπο που ανακαλύφθηκε στα μέχρι πρότινος θαμμένα αρχεία της Ανατολικής Γερμανίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.