25.2.18

Εκτακτο-Επίθεση στον ΕΚΧ Φαβέλλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μία ώρα, ομάδα ατόμων κρατούσαν αναμμένους πυρσούς και φώναζαν το σύνθημα "Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή" πραγματοποίησαν επίθεση στον ΕΚΧ Φαβέλα στον Πειραιά. Κατά την διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα τους και η Δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στην Δίκη της Χρυσής Αυγής, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Θα υπάρξει μια πιο λεπτομερής ενημέρωση αργότερα.
 

UPDATE: 20:58


Πέντε τραυματίες. Σύμφωνα με τον χρήστη του τουίτερ @ypopto_mousi η ομάδα των 10 χρυσαυγητών που επιτέθηκε στον χώρο ήταν οπλισμένη με στυλιάρια, κράνη και αναμένους πυρσούς, και  χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους


UPDATE 21:15


Δύο από τους τραυματίες έκαναν ράμματα στο κεφάλι.


UPDATE 21:38

Ανακοίνωση του ΕΚΧ ΦΑΒΕΛΑ


Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.
Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του τύπου. 
Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!

Update 01:17


Ιατρικό ανακοινωθέν για Ελευθερία Τομπατζόγλου




Update 01:41 
Η αποψινή συνέλευση αναβλήθηκε λόγω της επίθεσης από το τάγμα εφόδου της χ.α και θα πραγματοποιηθεί αύριο (Δευτέρα) στις 19:00, με προοπτική να συζητηθεί η μαζική κοινωνική απάντηση στη δολοφονική επίθεση των νεοναζί.
Από την σελιδα του ΕΚΧ ΦΑΒΕΛΑ στο Facebook.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.