13.2.18

Δεν πέρασε η προσπάθεια αγνώστων να αποτρέψουν μαθήματα αλβανικών στην Κρήτη (βίντεο)


Παρά τους βανδαλισμούς αγνώστων σε πόρτες και κλειδαριές του 1ου Γυμνασίου της Χρυσοπηγής Χανίων με σκοπό να αποτρέψουν την επανέναρξη μαθημάτων αλβανικής γλώσσας, κανονικά πραγματοποιήθηκαν μετά και από το κύμα αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας τα μαθήματα σε 40 παιδιά αλβανικής καταγωγής.


Μετά την ένταση που είχε ξεσπάσει από την διακοπή των μαθημάτων στο Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής τα μαθήματα ξανά ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής στον ίδιο χώρο. Ωστόσο, όπως αναφέρει το zarpanews.gr το πρωί της ίδιας μέρας στο σχολικό χώρο πετάχτηκαν λάδια αυτοκινήτων, ενώ προκλήθηκαν και δολιοφθορές σε πόρτες και κλειδαριές του σχολείου.

Ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων Αντώνης Βαρδάκης που βρέθηκε στο σημείο, σχολίασε το περιστατικό και δήλωσε ότι «τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» και τόνισε ότι «τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά καθώς τα παιδιά έχουν κάθε έννομο δικαίωμα».
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του flashnews.gr, τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά για δύο ώρες ενώ έξω από το σχολείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή απρόοπτων επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.