28.2.18

«Αν σε βιάσουν, μην αντισταθείς»


Να μεταφέρουν προφυλακτικά στις τσάντες τους προτρέπουν νιγηριανοί λαθρέμποροι, στις γυναίκες πρόσφυγες, προειδοποιώντας πως υπάρχει πιθανότητα να πέσουν θύματα βιασμού, κατά της διάρκεια του ταξιδιού τους από τη Νιγηρία στην Ευρώπη, μέσω Λιβύης, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του CNN.

H ρεπόρτερ του CNN Νίμα Ελμπαγκίρ βρέθηκε στη Νιγηρία και παρίστανε την πρόσφυγα η οποία ήθελε να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Μόλις βρήκε έναν λαθρέμπορο, έκλεισε συμφωνία για 1.400 δολάρια ώστε να πραγματοποιήσει «το ταξίδι» της.

Πριν όμως μπει στο λεωφορείο, ο διακινητής της είπε πως πρέπει να μεταφέρει μαζί της έναν «χρυσό κύκλο» εννοώντας προφυλακτικό. «Πρέπει να το έχεις μαζί σου στο ταξίδι στη Λιβύη» της επισήμανε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόλις η δημοσιογράφος ρώτησε εάν οι γυναίκες κακοποιούνται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο διακινητής απάντησε πως «αν σε βιάσουν, μην παλέψεις. Έχε πίστη στον Θεό».

«Είναι απίστευτο ότι οι γυναίκες βιώνουν επιθέσεις, βιασμούς και κακοποιήσεις σε κάθε στάδιο αυτού του ταξιδιού. Απίστευτό που όλα αυτά γίνονται τόσο δημόσια» επισημαίνει η δημοσιογράφος στην κάμερα του CNN.

Γυναίκες και παιδιά αντιμετωπίζουν καθημερινώς σεξουαλική βία και κακοποίηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από τη Βόρεια Αφρική προς την Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF ΤΟΥ 2017.

«Σχεδόν οι μισές γυναίκες και τα παιδιά που ρωτήθηκαν, είχαν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού - συχνά πολλές φορές και σε πολλές τοποθεσίες», ανέφερε η έκθεση, η οποία συγκέντρωσε μαρτυρία από 122 μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.