23.2.18

Ο Bill Gates Είναι Υπερβολικά Πλούσιος για να Πηγαίνει για Ψώνια

Αυτό το απόσπασμα από το «The Ellen Show» μάς υπενθυμίζει ότι οι δισεκατομμυριούχοι δεν είναι σαν εμάς.
Το The Ellen Show μάς χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές την Τετάρτη, με πρωταγωνιστή τον Bill Gates. Η ιδέα ήταν απλή: Η Ellen DeGeneres ζήτησε από τον δημιουργό της Microsoft, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, να μαντέψει τις τιμές από καθημερινά είδη παντοπωλείου.
Το επιθυμητό αποτέλεσμα -δεδομένου του ύφους του σόου της DeGeneres- προφανώς ήταν το χιούμορ: Ένας τύπος με τόσα πολλά χρήματα, που έχει αποκοπεί από την καθημερινότητα τού να αγοράζει αντικείμενα σε λογικές τιμές, μας δείχνει πόσο απέχει από την πραγματικότητα.

Όταν ο Gates υποθέτει πως ένα κουτί από Rice-a-Roni (έτοιμα ζυμαρικά) κοστίζει πέντε δολάρια -ενώ κάνει ένα δολάριο-, το πλήθος ξεφυσά, αναστενάζει, κουτσομπολεύει και γελά. Ορκίζομαι πως ακούω κάποιον στο βίντεο να λέει «Jesus» από το ακροατήριο. «Στο κοινό δεν άρεσε αυτό», λέει δειλά ο Gates. Όλα πήγαν καλύτερα, όμως, όταν ο Gates μάντεψε σωστά την τιμή από ένα κουτί οδοντικό νήμα, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Ο Gates φαινόταν εξίσου έκπληκτος.
Όποια και αν ήταν η πρόθεση του σόου, κατάφερε ένα πράγμα: Υπενθύμισε σε όλους ότι οι δισεκατομμυριούχοι δεν είναι πραγματικά σαν εμάς. Η ζωή τους είναι καλύτερη. Δεν χρειάζεται να ξέρουν τις τιμές από κανονικά πράγματα. Όλο αυτό συμβαίνει επειδή έχουν χρήματα ενώ εμείς όχι. Αυτό είναι ενστικτωδώς προφανές, αλλά είναι εύκολο να το ξεχάσουμε, όσο και αν λέμε συνέχεια πως όλοι οι πλούσιου άνθρωποι είναι φίλοι μας.
Γραφει:Jordan Pearson

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.