28.1.18

Αντιφασιστική πορεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή

Αντιρατσιστική πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα οργανώσεις αντιφασίστες, μετανάστες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην επικείμενη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις 3 Φεβρουαρίου, οπότε θα επαναλάβουν την κινητοποίηση. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Ρηγίλλης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. Σήκωσαν πανό και πλακάτ κατά της ναζιστικής οργάνωσης, της τουρκικής επέμβασης στην Αφρίν και του Ταγίπ Ερντογάν.
Αφορμή η «πανελλαδική φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων» από τη Χρυσή Αυγή, που όπως κάθε χρόνο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 και «να στήσει την δική της φιέστα», σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα.
Φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα οι συγκεντρωμένοι «διαδήλωσαν ξανά στην Πλ. Ρηγίλλης, δίπλα στο μνημείο των Ιμίων στέλνοντας δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό».
«Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις τονίζουν το εξής: «Δεν εφησυχάζουμε για την δράση της φασιστικής συμμορίας. Τα γεγονότα στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού ειδικά όταν αυτό βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον εθνικισμό. Ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια, η επίθεση στο Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας και στην συγκέντρωση στην Καμάρα δεν μας φοβίζουν».
Για το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Θεσσαλονίκη σημειώνουν ότι ήταν «γεμάτο εθνικιστικό μίσος, πριμοδοτήθηκε από βουλευτές της Ν.Δ., των ΑΝ.ΕΛΛ. και της Ένωσης Κεντρώων, των παπάδων, δημάρχων και επιμελητηρίων μαζί με όλο τον γνωστό συρφετό των “μακεδονομάχων”, έδωσε την ευκαιρία να μαζευτεί από όλη την Ελλάδα η συμμορία της χρυσής αυγής και με την ανοικτή ανοχή της αστυνομίας να επιτεθεί σε διαδηλώσεις και κοινωνικούς χώρους ανενόχλητη, ενώ την επόμενη ημέρα η αστυνομία επιτίθεται στην διαδήλωση αλληλεγγύης και συλλαμβάνει 5 αγωνιστές με κατηγορίες για εμπρησμό».
Τέλος, υπογραμμίζεται πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει τις εξορμήσεις του ελληνικού κεφάλαιου στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Εξορμήσεις και σχεδιασμοί που το μόνο που έχουν να προσφέρουν στους λαούς είναι η φτώχεια η εξαθλίωση και η απειλή του πολέμου. Συμμαχεί με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την νέα μοιρασιά στην ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο και απειλεί με επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων. Επιτρέπει την προβολή της ΧΑ από την κρατική τηλεόραση, την κοινή παρουσία κυβερνητικών στελεχών και χρυσαυγιτών βουλευτών σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγυλή, αφήνει ανέγγιχτη την διαπλοκή της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.