30.1.18

Η Χίος τους χωρά όλους εκτός από τους φασίστες


Σε εγρήγορση βρίσκονται τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των κατοίκων της Χίου. Αιτία, η αυριανή επίσκεψη που πραγματοποιεί στο νησί αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, που με επικεφαλής τους βουλευτές Λαγό και Επιτήδειο θα εκθέσουν ακόμη μία φορά τις θέσεις τους σε σχέση με το «λαθρομεταναστευτικό ζήτημα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η σχετική αφίσα της εκδήλωσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 18.30, σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού.

Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η επίσκεψη των βουλευτών της Χ.Α., έχει ξεσηκωθεί πλήθος αντιδράσεων στο νησί.

Την αρχή έκανε ο δημοτικός συνδυασμός της Χιακής Συμπολιτείας, όταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, η σύμβουλός της Δέσποινα Τσαρδάκα πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος, τονίζοντας ότι «θεωρούμε το γεγονός ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη και θεωρούμε, επίσης, ότι ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής».
Οι τοποθετήσεις

Αποτέλεσμα, η έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο με το οποίο κηρύσσει ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή:

«Τα υπόδικα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο. Η Χίος της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας», αναφέρεται σε αυτό.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μάρκου Σκούφαλου, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Δεν είναι τυχαίο ότι οι φασίστες έρχονται στο νησί. Εχουν μυριστεί ψητό, γνωρίζουν ότι ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα κι έχουν μυριστεί και μια στροφή μέσα στην κοινωνία της Χίου. Οταν μια κοινωνία δεν βλέπει μικρά παιδιά μέσα στη λάσπη, μεγάλους ανθρώπους μέσα στο κρύο και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά για τον εαυτό της και μόνον κι έχει αφήσει τον πλησίον, είναι ό,τι πρέπει για να θερίσει ο φασισμός».

Ανάλογες ανακοινώσεις, μέχρι αυτή την ώρα, έχουν εκδώσει η ΛΑ.Ε., οι Αλληλέγγυοι Χίου, η «Λάθρα;» το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και άλλοι που καλούν τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη τους στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Παράλληλα, την ίδια ώρα και μέρα με την εκδήλωση διοργανώνεται και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη πλατεία της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.