23.1.18

Ασφαλίτικο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη συμβολαιογραφείων


Ειδικό σχέδιο για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων της Αττικής έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή σε εφαρμογή η ελληνική αστυνομία. Προβλέπονται αυξημένες περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας με τα περισσότερα συμβολαιογραφεία, καθώς και ενεργοποίηση αστυνομικών με πολιτικά για την επιτήρηση των γραφείων – στόχων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων της Αττικής που μετέχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποτυπώνονται σε δύο ξεχωριστές διαταγές που εξέδωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής τη 18η Ιανουαρίου, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέλη του Ρουβίκωνας είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση σε συμβολαιογραφείο.

Όπως αναφέρεται, η πρώτη διαταγή έχει αποδέκτη την Άμεση Δράση και προβλέπει επιπλέον περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις οδούς Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, 3ης Σεπτεμβρίου κ.ά. «Οι ανωτέρω ομάδες θα κινούνται στους προαναφερθέντες τομείς για επιτήρηση, εντοπισμό τυχόν υπόπτων ατόμων ή ομάδων, έλεγχο αυτών, άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αντίδρασης».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, με τη δεύτερη διαταγή, η ΓΑΔΑ ζητεί από τα κατά τόπους τμήματα και υποδιευθύνσεις ασφαλείας να διαθέσουν προσωπικό (αστυνομικούς με πολιτικά) για τη φύλαξη των συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής. Η ευθύνη για τον συντονισμό των ομάδων ανετέθη στην αρμόδια υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας. Κάθε γραφείο που μετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται ότι θα επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, από τις 7 π.μ. έως 3 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Συνολικά, δηλαδή, θα διατεθεί στην κρατική ασφάλεια δύναμη 144 αστυνομικών της ασφάλειας για τη διακριτική επιτήρηση των γραφείων - στόχων της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι έντονες ανησυχίες και προβληματισμό για την εφαρμογή των πλειστηριασμών και αναγκαστικών εκτελέσεων εξέφρασαν οι αστυνομικοί της Αττικής με επιστολή τους στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τους δικηγορικούς συλλόγους και συμβολαιογράφων, υποστηρίζοντας πως η Πολιτεία τους χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει μία ακόμη «σοβαρά αντικοινωνική διαδικασία».

Την επιστολή-ανακοίνωση υπογράφουν οι αστυνομικές ενώσεις Αθηνών, Αττικής και Πειραιά, διαμαρτυρόμενες για την διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με θέμα «Μέτρα Προστασίας συμβολαιογραφικών γραφείων», και καταγγέλλοντας «αφαίμαξη» των υπηρεσιών για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.