12.12.17

Θεσσαλονίκη:΅Συναυλία ενίσχυσης της καμπάνιας «Keep Steki Plugged In» την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου* σας περιμένουμε, από τις 21:00 και μετά, στον πολυχώρο WE (λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη), στη συναυλία ενίσχυσης της καμπάνιας Keep Steki Plugged In. Η συναυλία πραγματοποιείται, προς μεγάλη μας χαρά, με τη στήριξη και τη μουσική συμμετοχή του Δημήτρη Μυστακίδη, των Χειμερινών Κολυμβητών, του Βασίλη Πετρίδη και των Γκαϊλέ και των dRom.

Η καμπάνια Keep Steki Plugged In (Κρατήστε το Στέκι Ζωντανό) ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες, καθώς ένα παλιό χρέος απειλεί την ύπαρξη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και του Στεκιού Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το χρέος του παλιού Ξενώνα Προσφύγων προς τη ΔΕΗ και το Δήμο Θεσσαλονίκης, ύψους 85.000 και 5.000 €αντίστοιχα. Το χρέος αυτό έχει φορτωθεί στην πλάτη της Αντιρατσιστικής και του Στεκιού, αφού, όταν πριν από 6 περίπου χρόνια ο ξενώνας αυτός απειλήθηκε με κλείσιμο, προσφέραμε το δικό μας όνομα ως τη μοναδική άμεση λύση για να μην κοπεί το ρεύμα και να μην μείνουν οι πρόσφυγες στο δρόμο.

Έτσι, προκειμένου να μην κλείσει το Στέκι υπό το βάρος των χρεών, έχουμε πια αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίζουμε έγκαιρα τα 1200 ευρώ της μηνιαίας δόσης του χρέους, προχωρώντας σε μια σειρά πολύμορφων δράσεων και εκδηλώσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι και η συναυλία της Πέμπτης. Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν πόσο απαραίτητη για το Στέκι Μεταναστών είναι η παρουσία και η αλληλεγγύη όλων μας (περισσότερα για το ιστορικό της υπόθεσης, αλλά και για τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε, στο http://keepstekipluggedin.com).

Η προπώληση των κουπονιών (αντίτιμο εισόδου 5 ευρώ) συνεχίζεται στον χώρο του WE, στις Ακυβέρνητες Πολιτείες - Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ, (Αλεξ. Σβώλου 28), στο Hemingway bistrot, (Αλεξ. Σβώλου 19) και στο cafe bar Manifesto (Δημ. Γουναρη 51).

Φυσικά, κουπόνια μπορείτε να βρείτε από τη Δευτέρα 11/12 μέχρι την Τετάρτη πριν τη μέρα της συναυλίας και στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23), από τις 20:00 μέχρι τις 23:00. Είναι, άλλωστε μια ευκαιρία για όσους και όσες δε γνωρίζουν το χώρο, να δουν από κοντά τι είναι το Στέκι, τι όμορφα και δύσκολα πράγματα στεγάζονται εκεί, τι σύνθετη αλλά και εξόχως ενδιαφέρουσα κοινότητα ανθρώπων και συλλογικοτήτων δημιουργείται εντός του και γιατί είναι τόσο σημαντική η στήριξή του και αυτή την Πέμπτη, αλλά και κάθε μέρα.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών



*Διαπιστώνοντας ότι στις 14 Δεκεμβρίου έχει προκηρυχθεί γενική απεργία από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, προβληματιστήκαμε εύλογα σχετικά με τη διεξαγωγή της συναυλίας, καθώς δεν περνούσε καν από το μυαλό μας να προχωρήσουμε στην πραγματοποίησή της αν χρειαζόταν να απασχοληθούν μισθωτοί εργαζόμενοι σε μέρα γενικής απεργίας. Τελικά, η συναυλία θα διεξαχθεί χωρίς αλλαγές στο πρόγραμμά της, μετά από την ευγενική παραχώρηση του χώρου του WE από την ιδιοκτησία του, χωρίς οικονομικές αξιώσεις από τη μεριά της και χωρίς απασχόληση μισθωτών εργαζόμενων εκείνο το βράδυ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.