29.12.17

Πρόσφυγας πέθανε στα νερά του Έβρου

Ένας ακόμη άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στα παγωμένα νερά στο Δέλτα του ποταμού Έβρου. Πρόκειται για το τελευταίο θύμα στη μακρά λίστα των προσφύγων που πέθαναν στην προσπάθεια να διασχίσουν την συνοριογραμμή, παρά τα φουσκωμένα νερά του ποταμού, την απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντός της κοίτης του ποταμού.  Σύμφωνα με τον καθηγητή ιατροδικαστικής στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Παύλο Παυλίδη, είναι ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 20-25 ετών, πιθανόν αφρικανικής καταγωγής.
Ο καθηγητής δήλωσε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Πάντως, διευκρίνισε ότι είναι νωρίς για εκτίμηση του ακριβούς χρόνου θανάτου, λόγω της παραμονής του στο νερό, της σήψης και πολλών άλλων παραγόντων. 
Σημείωσε πως στην ιατροδικαστική στο Πανεπιστήμιο, υπάρχουν άλλοι επτά νεκροί, πιθανόν μετανάστες «αγνώστων στοιχείων». «Το χρονικό διάστημα παραμονής τους ορίζεται από το νόμο και υπάρχουν δύο ΦΕΚ το ένα εκ των οποίων προσδιορίζει τον χρόνο στις 40 ημέρες και το δεύτερο στους τρεις μήνες. Στην περίπτωσή όμως που έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι ο άνθρωπος ενδέχεται ν' αναγνωριστεί τότε μπορούμε να τον κρατήσουμε και έξι μήνες», αναφέρει ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.