9.12.17

Η απάντηση σε μια ρατσίστρια: «Είμαι απλά ένας αράπης με λεφτά»

Το γύρo του διαδικτύου κάνει από χθες η ανάρτηση ενός άντρα στο Facebook, που αποδεικνύει πόσο έκδηλος είναι ακόμα ο ρατσισμός στην κοινωνία που ζούμε. Ειδικότερα, ο Emmit Eclass Walker ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν ο ίδιος να περιμένει στην ουρά ενός γκισέ αεροδρομίου, ενώ πίσω του ακριβώς βρισκόταν μια γυναίκα την οποία υποδείκνυε με ένα βελάκι, γράφοντας δίπλα τον τίτλο «Αυτή η κυρία είναι αστεία».
Σύμφωνα με τα όσα αφηγείται στην ανάρτηση ο Walker, η εν λόγω κυρία που περίμενε μαζί του στην ουρά για να επιβιβαστεί στην πρώτη θέση της πτήσης, θεώρησε πως ο Walker είχε κάνει λάθος και δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, επειδή μάλλον ήταν… μαύρος.

Το περιστατικό που συνέβη στο αεροδρόμιο είναι αρκετό για να μας θυμίσει το τεράστιο πρόβλημα του ρατσισμού όχι μόνο στην Αμερική αλλά παγκοσμίως. Στις υποτιθέμενες σύγχρονες και «πολιτισμένες» κοινωνίες μας.

Ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε πως υπάρχουν άτομα σαν τον Walker, που έχουν μάθει να μην πτοούνται από τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων και να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με θάρρος και μια γερή δόση χιούμορ.
Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Εκείνη: Συγγνώμη, πιστεύω πως μάλλον βρίσκεστε σε λάθος σημείο, πρέπει να μας αφήσετε να περάσουμε. Αυτή η σειρά είναι για επιβάτες με προτεραιότητα (priority boarding).
Εγώ: Με το προτεραιότητα, εννοείτε πρώτης θέσης, σωστά;
Εκείνη: Ναι... Τώρα με συγχωρείτε, θα σας καλέσουν όλους εσάς αφού επιβιβαστούμε εμείς.
Εγώ: *της χώνω το priority boarding pass μου στη μούρη* Μπορείτε να χαλαρώσετε κυρία μου, είμαι στο σωστό σημείο, είμαι εδώ για περισσότερη ώρα, οπότε μπορείτε να επιβιβαστείτε μετά από εμένα.
Εκείνη: *συνεχίζει απτόητη* Πρέπει να είναι στρατιωτικός ή κάτι, αλλά εμείς πληρώσαμε για τις θέσεις μας οπότε και πάλι αυτός πρέπει να περιμένει.
Εγώ: Όχι, ήμουν πάντα πολύ μεγάλος (σε μέγεθος) για να είμαι σε οποιονδήποτε στρατό. Είμαι απλά ένας αράπης με λεφτά.
Όλοι όσοι περίμεναν στην ουρά, άρχισαν να χειροκροτούν.»


Πηγη:http://tvxs.gr/news/viral/i-apantisi-se-mia-ratsistria-eimai-apla-enas-arapis-me-lefta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.