15.12.17

Γιάννενα: Μπράβοι - ναζί, τα απροκάλυπτα τσιράκια των αφεντικών

Αστυνομία, ΜΑΤ, φασίστες: στην υπηρεσία της νέας ιδιοκτησίας του «Market In». Εκφοβισμός, βία, συλλήψεις, απειλές, κράτους και παρακράτους.  Τα πάντα εμφανίζεται αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει η εργοδοσία στα σούπερ μάρκετ Market In στα Γιάννενα προκειμένου να κάμψει  τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τις απολύσεις που έγιναν όταν άλλαξε χέρια η ιδιοκτησία της εταιρείας. 


Τα νέα αφεντικά είχαν εξαρχής δείξει ότι δεν προτίθενται να τηρήσουν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα. Έτσι κατέφυγαν καταρχήν στην «αδέκαστη» δικαιοσύνη όπου προσέφυγαν κατά δύο συνδικαλιστών πρώην εργαζομένων που ηγούνται των κινητοποιήσεων με τη διεκδίκηση της επαναπρόσληψης. Οι δύο συνδικαλιστές συνελήφθησαν μέσα στα σπίτια τους κυριακάτικα και οδηγήθηκαν στο εδώλιο με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τρεις μέρες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου, άγριο ξύλο έπεσε έξω πάλι από το κατάστημα του σούπερ μάρκετ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο γενικότερων κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ την ίδια μέρα. Δώδεκα εργαζόμενοι συνελήφθησαν από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν κληθεί να παίξουν το ρόλο του μπράβου. Μεταξύ των συλληφθέντων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Έξαρχος, ένα μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πρόεδροι σωματείων κ.α. Πολλοί από τους εργαζόμενους χτυπήθηκαν ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία.

Και τελικά φτάσαμε την ημέρα της Γενικής Απεργίας, στις 14 Δεκεμβρίου 2017, να καλούνται οι πραγματικοί μπράβοι. Αυτοί που πουλάνε προστασίες, που το παίζουν βαρύμαγκες, «μπατριώτες» και χαιρετούν περήφανα με το χέρι υψωμένο. Που το παίζουν «μπάτσοι» στη θέση των μπάτσων. Γνωστά πρόσωπα για όσους ζουν στα Γιάννενα δεν ήταν οι περισσότεροι καθώς φαίνεται ότι έγινε «εισαγωγή» από γύρω περιοχές. Κλήθηκαν να «σπάσουν» τον κλοιό περιφρούρησης της απεργίας.

Τελικά έσπασαν τα μούτρα τους. Και αυτό έχει σημασία. Αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα στην πόλη ενώ συνδικαλιστικές και άλλες ενώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παντού όπου υπάρχουν υποκαταστήματα της εν λόγω αλυσίδας.


Πηγη:http://www.toperiodiko.gr/γιάννενα-μπράβοι-ναζί-τα-απροκάλυπτα/#.WjPcLSN7GRt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.