27.12.17

Η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι ό,τι πιο αντιχριστιανικό διαβάσαμε αυτά τα Χριστούγεννα

Γιατί εκεί που νομίζεις πως ο Χρυσόστομος έπιασε επιτέλους πάτο, ανακαλύπτει νέα βάθη


Από τον Προκαθήμενο της Ξεροκέφαλης Κυπριακής Εκκλησίας δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο ή έστω διαφορετικό. Θα είναι για πάντα ένας αμετανόητος σκοταδιστής και πνευματικός ηγέτης των απανταχού ρατσιστών, ομοφοβικών και φασιστών του νησιού. Όμως πίστευα πως η συντριπτική πλειοψηφία του ποιμνίου του δεν είναι σαν τα μούτρα του, ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι που διαχωρίζουν την πίστη προς τις βασικές αρχές του χριστιανισμού από την οργανωμένη θρησκεία που τις παραβιάζει συχνότερα απ’ ότι ο Θεμιστοκλέους τον ΚΟΚ. Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το σημερινό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου:Η γεμάτη... χριστιανική αγάπη και καλοσύνη αυτή εγκύκλιος διαβάστηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα σε όλες τις Εκκλησίες του νησιού, μπροστά σε χιλιάδες πιστών που την επικρότησαν -στην ουσία- με την ανοχή και την ένοχη σιωπή τους ενώ αναμεταδόθηκε από το σύνολο των media ως βαρυσήμαντη “είδηση” - τα περισσότερα άλλωστε έκαναν γαργάρα αυτό το σημείο δίνοντας έμφαση στις χιλιοειπωμένες πατριωτικές παπαριές του Προκαθήμενου για Κυπριακό και Τουρκία. Κι όλα αυτά χωρίς να σηκωθεί βλέφαρο. Αντίθετα, όπως μου μετέφεραν κάποιοι που αντέδρασαν (και πετάχτηκαν κακήν κακώς έξω απ’ τους ναούς) οι πιστοί παρακολουθούσαν ευλαβικά κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι ενώ το μυαλό τους πιθανότατα θα σχημάτιζε την εικόνα ενός σύγχρονου Παπαφλέσσα να πετάει στη θάλασσα χιλιάδες αλλόθρησκους, επίδοξους αλλοιωτές του πολιτισμού μας.
Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι πάνω απ' όλα η... γιορτή της αγάπης, σωστά; Και σαν καλοί χριστιανοί τη σκορπίζουμε απλόχερα - μια φορά το χρόνο- στους συνανθρώπους μας, αρκεί φυσικά οι τελευταίοι να είναι λευκοί, στρέιτ ελληνορθόδοξοι. Όλοι εσείς που μάθατε να κλαίγεστε ότι χάθηκε το νόημα των Χριστουγέννων με την εμπορευματοποίηση, τον άκρατο καταναλωτισμό κι άλλες τέτοιες μαλακίες, σκεφτείτε αυτή τη φορά κάτι απλούστερο αλλά πολύ πιο ζοφερό: Το νόημα των Χριστουγέννων χάθηκε τη γαμημένη εκείνη στιγμή που πάψαμε να είμαστε άνθρωποι. 
Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλα τα υποκριτικά καθίκια εκεί έξω με προεξέχοντα τον πνευματικό ηγέτη που τους αξίζει. Να χαίρεστε τα κλισέ σας. Γιατί αυτό ακριβώς κατάντησαν οι κούφιες ευχές σας για “αγάπη” και “ειρήνη”.
Γραφει: Μαρίνος Νομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου