23.12.17

Ετοιμάζονται να χωρίζουν τα παιδιά από τους γονείς τους

Σκληρά μέτρα φέρεται να επεξεργάζεται η αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο των ενεργειών της κατά της παράτυπης μετανάστευσης. Ο Τραμπ, άλλωστε, έχει... υποσχεθεί σκληρή πολιτική και σε αυτόν τον τομέα. Τα δημοσιεύματα της Washington Post και των New York Times αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα στραφεί εναντίον των οικογενειών.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζεται το ενδεχόμενο να χωρίζονται τα παιδιά από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνονται οικογένειες παράτυπων μεταναστών κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ. Τα παιδιά θα περνούν στα χέρια των υπηρεσιών πρόνοιας σε μία προσπάθεια να αποθαρρυνθούν περαιτέρω οι μετανάστες να περάσουν τα σύνορα των ΗΠΑ.
Με βάση τη σημερινή νομοθεσία οι οικογένειες μεταναστών που συλλαμβάνονται δεν περιορίζονται σε κέντρα κράτησης εφόσον έχουν μαζί τους ανήλικα παιδιά. Συνήθως οι γονείς και τα παιδιά τους αφήνονται ελεύθεροι πολύ γρήγορα μετά τη σύλληψή τους αλλά είναι υποχρεωμένοι στη συνέχεια να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή.
Εκ μέρους του υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας η Τάιλερ Χούλτον δήλωσε στην Washington Post ότι το υπουργείο «εξέτασε αλλαγές στη διαδικασία, την πολιτική" για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και "εγκρίθηκαν" ορισμένα μέτρα» χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Αξιωματούχοι του υπουργείου, της υπηρεσίας μετανάστευσης και του Λευκού Οίκου, όμως, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας, εξηγούν τόσο στην Washington Post όσο και στους New York Times ότι τα μέτρα που είναι υπό εξέταση θα «στοχεύουν» οικογένειες.
Η πρόταση που συζητείται είναι να χωρίζονται οι οικογένειες: οι γονείς να οδηγούνται σε κέντρα κράτησης και τα παιδιά να τα αναλαμβάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Η ιδέα αυτή δεν είναι καινούργια, αλλά είχε αναφερθεί και τον περασμένο Μάρτιο από τον τότε υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι.
«Θα μεταχειριζόμασταν καλά αυτά τα παιδιά το διάστημα που θα ασχολούμασταν με τους γονείς τους», είχε πει την εποχή εκείνη μιλώντας στο CNN και η πρότασή του είχε προκαλέσει κατακραυγή.
Μια άλλη πρόταση που περιγράφεται από τις δύο εφημερίδες αφορά τους ανηλίκους που φτάνουν μόνοι στις ΗΠΑ και τους αναλαμβάνει κάποιος συγγενής του ο οποίος βρίσκεται ήδη στη χώρα. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται η ενίσχυση των ελέγχων για να διαπιστωθεί αν οι ενήλικες κηδεμόνες έχουν νόμιμη άδεια παραμονής.

Πηγη:http://www.efsyn.gr/arthro/etoimazontai-na-horizoyn-ta-paidia-apo-toys-goneis-toys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.