10.12.17

Ρατσιστική παρενόχληση Τούρκων μειονοτικών στην Κομοτηνή με σταυρούς σε τοίχους σπιτιών και γραφείων και τρικάκια

Σε πεδίο ανάπτυξης παράνομων δράσεων αναδεικνύεται η Κομοτηνή, μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη μας. Ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα πραγματοποιώντας επίσημες συναντήσεις, όμως στην Κομοτηνή το κλίμα δυναμιτίζεται αρνητικά από πράξεις όπως αυτές που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ.
Συγκεκριμένα άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα που προφανώς απευθύνονται σε μέλη της μειονότητας και γράφουν "Σκέψου, ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ...".
Την ίδια ώρα όπως πληροφορούμαστε άγνωστοι σχημάτισαν σταυρούς με μαύρο σπρέι έξω από σπίτια και γραφεία μουσουλμάνων στην Κομοτηνή. Τουλάχιστον για τρεις περιπτώσεις έχει πληροφόρηση ο "Χ", με τη μία να αφορά το σπίτι πρώην μουσουλμάνου βουλευτή της Ροδόπης. Για την υπόθεση με τους σταυρούς ενημερώθηκε η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποιο καταγγελία από τους παθόντες για φθορά περιουσίας. Τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα λιγότερο από ένα 24ωρο πριν την προγραμματισμένη άφιξη Ερντογάν στην Κομοτηνή.




Γράφει: Δημητρα Συμεωνίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.