14.10.17

Ιρλανδία: απειλές κατά της ζωής της Ρουθ Κόπινγκερ

Γράφει ο Νίκος Κοκκάλης«Δολοφόνε Μωρών, θα σε στείλω στην κόλαση, όπου ανήκεις»
Αυτό γράφει το σημείωμα το οποίο βρέθηκε σε επιστολή που στάλθηκε στη βουλευτίνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος-CWI (αδελφή οργάνωση του «Ξ» στην Ιρλανδία) Ρουθ Κόπινγκερ.
Η Ρουθ βρίσκεται μπροστά στον αγώνα του ιρλανδικού γυναικείου κινήματος για τα δικαιώματά του και ειδικά για το δικαίωμα στην άμβλωση, που στην Ιρλανδία παραμένει παράνομη με βάση το άρθρο 8 του Συντάγματος της χώρας.
Από ότι φαίνεται, ο αγώνας για το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες για το σώμα και τη ζωή τους έχει ενοχλήσει κάποιους υπερσυντηρητικούς θρησκευόμενους, που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν λόγο πάνω σε ένα ζήτημα που προφανώς δεν τους αφορά. Έτσι, αυτοί που είναι ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή για το αν και πότε θα κάνουν παιδιά και αυτοαποκαλούνται «Υποστηρικτές του Δικαιώματος στη Ζωή»,αποφάσισαν να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο: το τελευταίο πράγμα για το οποίο νοιάζονται είναι τελικά το δικαίωμα των άλλων στη ζωή…
Από τη μια μεριά έχουμε ένα κίνημα που παλεύει για το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες για το σώμα και τη ζωή τους και από την άλλη, τους σκοταδιστές που θέλουν τις γυναίκες υποταγμένες, που δε διστάζουν να απειλούν όσες και όσους αγωνίζονται για τα αυτονόητα.
Δυστυχώς γι’ αυτούς και ευτυχώς για τις γυναίκες στην Ιρλανδία και τα δικαιώματά τους, τέτοιου είδους απειλές, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να εξοργίσουν και να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, ένα κίνημα το οποίο τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει τεράστια αποφασιστικότητα και επιμονή.


Πηγη:http://net.xekinima.org/irlandia-apeiles-kata-tis-zois-tis-rou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.