5.9.17

Οι εργαζόμενοι στα βρετανικά McDonalds "not lovin it". Σε απεργία για πρώτη φορά!


H πρώτη απεργία εργαζομένων στα McDonald’s στην Βρετανία έγινε χθές με τους εργαζόμενους σε 2 καταστήματα της αλυσίδας να διαμαρτύρονται για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας. Η απεργία αφορούσε περίπου 40 εργαζόμενους σε 2 εστιατόρια στο Κέμπριτζ και το Κρέιφορντ. 
Την απεργία στήριξε το συνδικάτο του τομέα της εστίασης της Βρετανίας, το Bakers, Food and Allied Workers Union (BFAWU).

Οι εργαζόμενοι ζητούν μισθό τουλάχιστον 10 λίρες την ώρα και περισσότερη ασφάλεια. Διαμαρτύρονται για τους πολύ χαμηλούς μισθούς τους και τις κακές συνθήκες εργασίας τους, καθώς έχουν προσληφθεί με συμβόλαια μηδενικών ωρών, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι εξασφαλισμένο κάποιο ωράριο, αλλά ούτε και συγκεκριμένος μισθός!!!

«Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι σε αλυσίδες fast food, όπως η McDonald’s, αναγκάζονται να υποστούν κακές συνθήκες εργασίας, δραστικές μειώσεις στον αριθμό ωρών εργασίας καθώς και παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας τους», καταγγέλλει ο πρόεδρος του BFAWU Ίαν Χόντσον.

Η απεργία των εργαζομένων των McDonalds υποστηρίζεται και από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος σε δήλωση του τόνισε ότι «προσφέρει υποστήριξη και αλληλεγγύη στους γενναίους εργαζόμενους των McDonalds που σήμερα γράφουν ιστορία, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην πρώτη απεργία στα McDonalds του Ηνωμένου Βασιλείου». 

Με στοιχεία από ΑΠΕ και thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.