7.9.17

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Κέρκυρας

Γιάννης Αϊβατίδης
Μετά τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής μπαίνει και ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.

Ειδικότερα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Αϊβατίδης, όπως ο ίδιος φρόντισε να ανακοινώσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προχώρησε στις 4/9/2017 σε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας σε βάρος του δημάρχου του νησιού.

Και ως αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά του ο Αϊβατίδης βρήκε την παρουσία ενός τουρκικού χορευτικού συγκροτήματος, το οποίο ανάμεσα σε άλλα τοπικά συγκροτήματα συμμετείχε την 1/9/2017 στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του νησιού, που διοργανωνόταν από τοπικό σωματείο υπό την αιγίδα του δήμου.

Το γεγονός λοιπόν ότι το τουρκικό συγκρότημα, το οποίο μετείχε στη σχετική παρέλαση στους δρόμους της πόλης που πραγματοποιήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, είχε μαζί του και τη σημαία της χώρας του, ήταν αρκετό για τη Χρυσή Αυγή για να υποδαυλίσει και πάλι το μίσος, στοχεύοντας παράλληλα να κλείσει το μάτι, όπως κάνει συχνά τελευταία, και σε ένα ευρύτερο ακροδεξιό ή συντηρητικό ακροατήριο για το οποίο ο «αντιτουρκισμός» είναι κοινός τόπος.

Ετσι, προχώρησε στη μηνυτήρια αναφορά με τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο, λέει, για «προκλητικές, μειωτικές και επιβλαβείς για το Ελληνικό Κράτος ενέργειες».

«Μαθήματα πατριωτισμού και προστασίας των εθνικών συμφερόντων από τους εγκληματίες δεν δεχόμαστε. Ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με το μίσος και τη μισαλλοδοξία της Χρυσής Αυγής», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, προσθέτοντας ότι «είμαστε πατριώτες και ταυτόχρονα αγαπάμε τους άλλους λαούς, προάγοντας την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη ανάμεσα στους λαούς».


http://www.efsyn.gr/arthro/sto-stohastro-tis-hrysis-aygis-o-dimarhos-kerkyras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.