4.9.17

«Σταματάμε τρομοκράτες, παιδόφιλους και εγκληματίες»

Η Αυστραλία είναι η χώρα που εφαρμόζει μία από τις πιο σκληρές αντιμεταναστευτικές πολιτικές στον πλανήτη. Χιλιάδες άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, κρατούνται φυλακισμένοι σε απομακρυσμένα νησιά στη μέση του Ειρηνικού. Για την κυβέρνηση της χώρας, όμως, αυτή είναι η μέθοδος για να προστατευθεί από «τρομοκράτες και παιδόφιλους».

Ο υπουργός μετανάστευσης της χώρας υιοθέτησε ρατσιστική ρητορική κουνώντας το δάχτυλο προς τους επικριτές της κυβέρνησής του. «Σταματάμε ανεπιθύμητους όπως τρομοκράτες, παιδόφιλους, εγκληματίες και εμπόρους ναρκωτικών από το να μπουν στη χώρα μας» δήλωσε ευθαρσώς ο Πίτερ Ντάτον.
«Ενώ οι άλλες χώρες επιτρέπουν σε ανθρώπους να μπαίνουν στα εδάφη τους και μετά αξιολογούν τις απειλές, εμείς το κάνουμε πριν» πρόσθεσε ο υπουργός στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τις πολύμηνες κρατήσεις χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες σε νησιά μακριά από την Αυστραλία.
Οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση έρχονται μετά από την πίεση που της ασκεί η άνοδος της ακροδεξιάς και των εθνικιστικών κομμάτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.